Torres droppet Atletico-invitasjon

Ville ha spissen som hedersgjest.

(Dagbladet.no): Var det én kamp Fernando Torres gjerne ville spilt denne høsten, var det kveldens oppgjør mot gamle lagkamerater på Vicente Calderon.

Liverpool-spissen var knust da Uefa først besluttet å flytte kampen til en stadion 30 mil unna Madrid, men så kom kontrameldingen: Atletico fikk grønt lys til å spille på sin vante hjemmebane likevel.

Dermed lå alt til rette for et hyggelig gjensyn både for Torres og Atletico-fansen. Helt til han pådro seg en lårskade i landskampen mot Belgia sist onsdag.

Atletico ønsket likevel å gjøre stas på sin tidligere kaptein og storscorer, og inviterte Torres til Vicente Calderon som VIP-gjest.

Men igjen var Torres nødt til å kaste inn håndkleet. - Jeg vil gjerne takke Atletico Madrid for invitasjonen. Jeg er lei meg på fansens vegne, men etter å ha konferert med treneren, det medisinske apparatet og fysioterapeutene, har vi besluttet at det er best for meg å bli i Liverpool. Ellers ville jeg mistet nesten to dagers rehabilitering, forklarer Torres, ifølge nyhetsbyrået PA.

- En stor skuffelse

Ingen trenger i hvert fall å tvile på motivene til 24-åringen - for han er oppriktig lei seg for å måtte bli værende i England.

- Å ikke være til stede på Calderon er en stor skuffelse. Det ville vært veldig spesielt for meg å spille denne kampen, men dessverre blir det ikke noe av, sier han.

Torres droppet Atletico-invitasjon

Både Liverpool og Atletico har fått en perfekt start på gruppespillet, med seks poeng på to kamper. Laget som vinner i kveld er så godt som klare for neste runde.

Torres forventer en tøff kveld for lagkameratene.

- Det blir en vanskelig kamp. Atletico har fått en fenomenal start på Champions League, og ønsker å ta et stort skritt mot neste runde foran fansen. Situasjonen er lik for oss. Tar vi tre poeng, er vi langt på vei klare for åttendelsfinalen, sier han.

Kveldens kamp er imidlertid spesiell for flere enn bare Torres. Luis Garcia får sitt første gjensyn med gamle lagkamerater i Liverpool - og det blir ikke av det usentimentale slaget.

På spørsmål om hvordan han vil føle å score i kveld svarer Garcia.

- Det vil oppleves merkelig, og jeg vil si «unnskyld», fordi jeg ikke vil føle noen glede over å score mot Liverpool. At Liverpool-fansen verdsetter det jeg gjorde for laget gjør meg lykkelig. Det var stunder forrige sesong hvor jeg ønsket at jeg fortsatt spilte der, når jeg så Liverpools kamper og tenkte at jeg hadde noe å tilføre laget. Men jeg ble frustrert bare av å tenke på det, sier Garcia ifølge The Times.

Benitez tilbake

Rafael Benitez er med sin spillerfortid i Real Madrid står neppe altfor høyt i kurs på Vicente Calderon - selv om faren hans var en trofast Atletico-tilhenger.

SNYTT FOR GJENSYNET: En lårskade forhindrer Fernando Torres fra å spille mot gamleklubben Atletico Madrid i kveld. Spanjolene inviterte i stedet Liverpool-spissen som VIP-gjest - men igjen måtte Torres kaste inn håndkleet. Foto: AP
SNYTT FOR GJENSYNET: En lårskade forhindrer Fernando Torres fra å spille mot gamleklubben Atletico Madrid i kveld. Spanjolene inviterte i stedet Liverpool-spissen som VIP-gjest - men igjen måtte Torres kaste inn håndkleet. Foto: AP Vis mer

- Det er sant, faren min var en fan av Atletico. Da jeg spilte for ungdomslagene til Real Madrid spurte han meg om hvorfor jeg støttet Real når Atletico trengte det mer, sier Benitez.

Han skryter av Atletico Madrid og av fansen deres, men forsikrer at det bare er Liverpool han bryr seg om i dag.

- Jeg er bare opptatt av våre egne supportere, og ønsker å vinne for dem, sier han.

<B>VIL IKKE JUBLE:</B> Tidligere Liverpool-spiller Luis Garcia avstår fra feiring om han scorer i kveld.
<B>GAMMEL ATLETICO-HELT:</B> Fernando Torres scoret 92 mål på 244 kamper for Atletico Madrid.