Torres er Premier Leagues dyreste spiller

Klar for Chelsea ved midnatt på siste overgangsdag.

BLIR LAGKAMERATER: Fernando Torres forlater Liverpool, og kan trolig møte sine gamle lagkamerater sammen med Frank Lampard og John Obi Mikel i Chelsea allerede søndag.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC
BLIR LAGKAMERATER: Fernando Torres forlater Liverpool, og kan trolig møte sine gamle lagkamerater sammen med Frank Lampard og John Obi Mikel i Chelsea allerede søndag.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARICVis mer

Her er alle overgangene i Premier League

(Dagbladet): Kort tid etter at Liverpool erklærte at Newcastle hadde godtatt et rekordbud på Andy Carroll, kunne klubben fortelle at Chelsea topper hele greia med et bud på rundt 480 millioner kroner for Fernando Torres.

Få minutter over midnatt bekreftet Liverpool også endelig at Torres nå er Chelsea-spiller.

Prislappen på rundt 50 millioner pund er rapportert i flere engelske medier, men ikke bekreftet av klubbene selv. Liverpool opplyser imidlertid om at overgangen setter ny rekord i Storbritannia.

- Drømmen min er å vinne Champions League, og jeg er sikker på at jeg kan klare dette sammen med Chelsea. Det er en drøm for enhver toppklassespiller å spille for en toppklasseklubb, og det er en drøm for meg å spille for en av verdens beste klubber, sier Torres i sitt første intervju, direkte på Chelsea TV.

Klar for Liverpool-kampen søndag
Torres skryter også voldsomt av sine nye lagkamerater.

- Jeg har alltid vært fan av Chelsea-spissene, og jeg har vært imponert over Anelka siden han spilte for Arsenal. Og Drogba er en av de beste spissene i verden, uten tvil. Dette er en stor utfordring for meg. Forhåpentligvis klarer jeg å komme opp på deres nivå så fort som mulig. John Terry er også en spiller jeg heller vil spille med enn å spille mot, han er en stor spiller, sier han.

Han får også et gjensyn med sin gamle lagkamerat Yossi Benayoun.

- Jeg er avhengig av støtte fra gode spillere, og vi kjenner hverandre godt. Det er gode nyheter for meg å spille sammen med en spiller som Benayoun igjen, og i en stor, stor klubb som Chelsea, sier Torres.

Torres har skrevet under for fem og et halvt år, og kan møte sine eks-kamerater i Liverpool allerede søndag..

Ville flytte
Torres varslet før helga at han ønsket tillatelse til å snakke med Chelsea, og det fikk han til slutt.

Spissen har visstnok tjent en drøy million i uka i Liverpool, men denne sesongen har han til tider slitt med å leve opp til den status han har blant fansen på Merseyside.

Ni mål på 22 kamper er langt fra noen skandale, mer urovekkende har kanskje spissens kroppspråk vært i tiden under Roy Hodgson, og fram til Kenny Dalglish overtok managerstolen.

Spissen kostet Liverpool rundt 20 millioner pund da han kom fra Atletico Madrid i juli 2007.

Nå forlater han Anfield som Premier Leagues dyreste spiller noensinne.

Luiz også klar
Samtidig er Benficas midtstopper David Luiz klar for Stamford Bridge.

Luiz koster, ifølge den portugisiske klubben, Chelsea rundt 200 millioner kroner, mens Nemanja Matic går motsatt vei til Portugal.

David Luiz har vært ettertraktet i Europa, og forsterker en til tider skadeskutt Chelsea-backrekke.

UPOPULÆRT: Unge Liverpool-supportere brenner Fernando Torres' drakt.Foto: SCANPIX
UPOPULÆRT: Unge Liverpool-supportere brenner Fernando Torres' drakt.Foto: SCANPIX Vis mer