Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torres fikset semifinale mot gamleklubben

Liverpool og Fulham sørget for engelsk jubelkveld i Europa League.

KONTRET BENFICA I SENK: Fernando Torres fjernet siste rest av tvil mot Benfica da han kontret inn 4-1 på lekkert vis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
KONTRET BENFICA I SENK: Fernando Torres fjernet siste rest av tvil mot Benfica da han kontret inn 4-1 på lekkert vis.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Liverpool - Benfica 4-1 (5-3 sammenlagt), Wolfsburg - Fulham 0-1 (1-3 sammenlagt), Atlético Madrid - Valencia 0-0 (2-2 sammenlagt, Atlético videre på bortemålsregelen), Standard Liége - Hamburg 1-3 (2-5 sammenlagt).

Etter to år med engelsk dominans i semifinalene i Champions League, er det lag fra Spania, Tyskland, Italia og Frankrike som skal gjøre opp om to finaleplasser i Madrid i mai etter at både Manchester United og Arsenal forsvant hodestups ut av turneringen tidligere i uka.

Derfor var det opp til Liverpool og Fulham å berge stumpene av den engelske æren i kvartfinalene i Europa League. Det var en oppgave begge mannskap skulle mestre til fulle da de effektivt ekspederte henholdsvis Benfica og Wolfsburg ut av turneringen.

Kontret Benfica i senk
Liverpool hadde en jobb å gjøre etter å ha havnet på etterskudd i Lisboa forrige torsdag, men viste kontringsstyrke fra øverste hylle da de nedsablet et Benfica-lag, som ikke hadde tapt på 27 kamper.

Dirk Kuyt sendte de røde i ledelsen 27 minutter ut i kampen med et hodestøt som først ble godkjent, så annulert og så godkjent igjen.

Sju minutter seinere tok Lucas godt vare på Steven Gerrards smarte stikker i rommet bak en rufsete offsidefelle da han enkelt rundet keeper Julio Cesar før han trillet ballen i åpent mål.

Timen var spilt da Liverpool så ut til å ha punktert kampen med en stråelnde regissert overgang.

DRØMMESTART: Bobby Zamora og Zoltan Gera (t.v.) ga Fulham en drømmestart de sørget for 1-0 etter bare 20 sekunder. Det var en ledelse som sto seg kampen ut, og som ga London-laget ro til å cruise inn til semifinaleplass. Foto: SCANPIX/EPA/PETER STEFFEN
DRØMMESTART: Bobby Zamora og Zoltan Gera (t.v.) ga Fulham en drømmestart de sørget for 1-0 etter bare 20 sekunder. Det var en ledelse som sto seg kampen ut, og som ga London-laget ro til å cruise inn til semifinaleplass. Foto: SCANPIX/EPA/PETER STEFFEN Vis mer

Vertene fikk klarert en Benfica-dødball i beina til Yossi Benayoun, som førte ballen med seg inn på Benficas halvdel. 25 meter fra mål, dyttet han kula videre til Dirk Kuyt, som igjen slo inn foran mål.

Der hadde Fernando Torres rykket seg løs, og fra seks-sju meter gjorde spanjolen ingen feil, slik han heller ikke har for vane.

Møter gamleklubben
Erkerival Manchester United ledet på et tidspunkt også 3-0 etter 1-2 tap i første kamp, og enkelte fryktet muligens en reprise av den kamputviklingen da Oscar Cardozo fikk nettkjenning med et frispark via Steven Gerrard 20 minutter før slutt.

Det hjalp imidlertid lite da Torres forutså et oppspill og plass å boltre seg på i bakrommet 12 minutter før slutt etter at Benfica mistet ballen i farlig område. Javier Mascherano var like kvikk i oppfattelsen og sendte Torres aleine med keeperinnbytter Moreira.

Benfica-keeperen rykket ut fra streken i et desperat forsøk på å avskjære Torres, men Liverpool-toppscoreren lot seg ikke stresse og ventet til Moreira gjorde et utfall før han løftet ballen i elegant bue over ham.

Det var en scoring som sendte Liverpool til semifinale mot Torres' moderklubb Atlético Madrid, som med nød og neppe red i land 0-0 mot et Valencia-lag som både hadde skudd i undersiden tverrliggeren og ble snytt for et soleklart straffespark på Vicente Calderón.

Liverpool og Atlético møtte hverandre i gruppespillet i Champions League så seint som i forrige sesong, men Torres var verken med i hjemme- eller bortekampen, som begge endte 1-1.

STO FOR RUNDENS MÅL: Mladen Petric scoret rundens mål da han brassesparket inn 2-1 til Hamburg mot Standard Liége.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOHN THYS
STO FOR RUNDENS MÅL: Mladen Petric scoret rundens mål da han brassesparket inn 2-1 til Hamburg mot Standard Liége.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/JOHN THYS Vis mer

Avgjorde etter 20 sekunder
På den andre siden av turneringstablået blir det et semifinalemøte mellom Fulham og Hamburg.

London-laget - med Brede Hangeland på sedvanlig midtstopperplass - ristet av seg skuffelsen over Alexander Madlungs seine bortem
ål på Craven Cottage, ved å skaffe seg et bortemål selv etter bare 20 sekunder på Volkswagen Arena.

Zoltan Gera og Bobby Zamora var i klart undertall, to mot seks, men klarte likevel å overmanne et hjemmeforsvar i tilsynelatende balanse.

Gera fant en feilvendt Zamora på 12-13 meter, som vendte seg bort fra tett markering og banket ballen forbi Diego Benaglio. Det resulterte - utrolig nok - i kampens eneste mål, for det manglet på ingen måte på store målsjanser.

Både Andrea Barzagli og Brede Hangeland - med hælen - avverget opplagte scoringsmuligheter begge veier med heroisk klareringsspill.

Dermed tok Fulham seg videre med meget solide 3-1 sammenlagt mot fjorårets tyske mestere.

VANTRO: Nikola Zigic' trøye taler sitt tydelige språk om rimelig aktiv trøyeholding i feltet, men den høyreiste serberen fikk utrolig nok ikke medhold i ropene om et krystallklart straffespark. Det var en avgjørelse så hårreisende at Zigic ikke visste om han skulle le eller gråte.Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MARTIN
VANTRO: Nikola Zigic' trøye taler sitt tydelige språk om rimelig aktiv trøyeholding i feltet, men den høyreiste serberen fikk utrolig nok ikke medhold i ropene om et krystallklart straffespark. Det var en avgjørelse så hårreisende at Zigic ikke visste om han skulle le eller gråte.Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MARTIN Vis mer

Hamburgs finaledrøm lever
Også Hamburg hadde 2-1 å gå på fra første kamp, og i likhet med Fulham, skulle også de utligne motstanderens fordel av et bortemål fra første kamp da Mladen Petric ga gjestene 1-0 etter 20 minutter.

Igor de Camargo sørget for 1-1 like etterpå, før den samme Petric drepte det meste av spenning med et fantastisk brassespark.

Den utskjelte flaskekasteren Paolo Guerrero pyntet ytterligere på et allerede pent resultat på overtid.

Det er ingen enkel oppgave som venter «cup-askeladden» Fulham, i og med at Hamburg er mer enn lystne på å ta del i finalen i Europa League som spilles på deres egen hjemmebane 12. mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!