TILBAKE I LIVERPOOL: Fernando Torres skadet seg i VM-finalen og er først i dag tilbake på Liverpools treningsfelt. Foto: AFP/JAVIER SORIANO
TILBAKE I LIVERPOOL: Fernando Torres skadet seg i VM-finalen og er først i dag tilbake på Liverpools treningsfelt. Foto: AFP/JAVIER SORIANOVis mer

Torres fristes med nye Liverpool-eiere

Klubben kan bli kinesisk.

||| (Dagbladet): I dag er Spania-spiss Fernando Torres tilbake på Liverpools treningsfelt.

Med et håp om at klubben kan forsterke spillerstallen betydelig før overgangs-vinduet stenger, slik 26-åringen krevde i vår.

Årsaken er at den kinesiske forretningsmannen Kenny Huang prøver å kjøpe klubben, skriver The Independent.

Huang skal ha tatt kontakt med Liverpool under VM, og ba klubben informere Torres og stjernespillerne om planene hans før de tok en avgjørelse om framtida.

Skal betale gjelda Diskusjoner finner nå sted med Liverpools hovedkreditor Royal Bank of Scotland, og ønsket er å få sprøytet penger inn raskt - slik at manager Roy Hodgson kan handle flere nye spillere innen utgangen av august.

Huang er styreformann i QSL Sports Group og Wall Street-børsmekler. Han skal ha støtte fra et statseid, kinesisk investeringsfond til Liverpool-kjøpet. Ved en overtakelse skal mesteparten av Liverpools milliardgjeld tilbakebetales på flekken.

DELEIER I NBA-LAG: Jianhua 'Kenny' Huang eier allerede en del av Cleveland Cavaliers. Nå vil han overta Liverpool. Foto: AP/Ng Han Guan
DELEIER I NBA-LAG: Jianhua 'Kenny' Huang eier allerede en del av Cleveland Cavaliers. Nå vil han overta Liverpool. Foto: AP/Ng Han Guan Vis mer

Problemet kan være Tom Hicks og George Gillett, den utskjelte amerikanske duoen som sitter med eierskapet på Anfield. Deres verdivurdering av de rødkledde skal være på hele 7,2 milliarder.

Huang ønsker å betale langt mindre.

Daily Telegraph skriver i dag at Gillett har presentert en annen mulig kjøper, syriske Yahya Kirdi, til Liverpools bankforbindelse. Grunnen er at et salg til Huang trolig gir amerikanerne for lite igjen på investeringen i klubben.

Hicks og Gillett fikk i april et bud fra Rhone Group i vår, men det ble bestemt avvist.  Amerikanerne besluttet like etter å selge klubben, og ansatte samtidig Martin Broughton som ny styreformann for å finne en kjøper.

Også The Times omtaler Huangs interesse for Liverpool i dag. Avisa skriver at asiaten var interessert også for to år siden, og nå ønsker en rask avgjørelse nettopp for å klubben sportslig.

Torres vil bli Liverpool allerede hentet Joe Cole og flere andre nye spillere til Anfield i sommer, men stjernespiss Torres har på tross av stadige rykter ikke selv snakket om Liverpool-framtida.

HODGSON HÅPER: Fernando Torres ser fram til en ny Liverpool-sesong, fortalte manager Roy Hodgson nylig. Foto: AP/Tim Hales
HODGSON HÅPER: Fernando Torres ser fram til en ny Liverpool-sesong, fortalte manager Roy Hodgson nylig. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

Men ifølge Liverpool-sjef Hodgson behøver ikke fansen bekymre seg for at toppscoreren vil vekk.

- Han har fortalt oss at han ser fram til mandag, når han kommer tilbake på jobb. Han ser fram til å spille for Liverpol neste sesong. Det er hva jeg vet, andre meldinger er feilaktige, sa Hodgson i forrige uke.

NEGATIV: Liverpool-eier George Gillett prøver å finne andre kjøpere enn Huang. Foto: REUTERS/Phil Noble
NEGATIV: Liverpool-eier George Gillett prøver å finne andre kjøpere enn Huang. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer