Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torres frykter Liverpools manglende handlekraft

- Vanskelig å vinne et trofé.

KLAR FOR UTFORDRINGEN: Fernando Torres flyr høyt med det spanske landslaget, men er bekymret for at Liverpool ikke har midler til å skaffe de store navnene til klubben. Kanskje tenker han blant annet på spisskollegene David Villa og David Silva? Foto: SCANPIX/REUTERS/Juan Medina
KLAR FOR UTFORDRINGEN: Fernando Torres flyr høyt med det spanske landslaget, men er bekymret for at Liverpool ikke har midler til å skaffe de store navnene til klubben. Kanskje tenker han blant annet på spisskollegene David Villa og David Silva? Foto: SCANPIX/REUTERS/Juan Medina Vis mer

||| (Dagbladet.no): To år etter den høyprofilerte overgangen fra Atletico Madrid har Fernando Torres tilgode å løfte et trofé i Liverpool-utstyr.

Heller ikke denne sesongen har begynt problemfritt, og nå er spanjolen bekymret for at klubbens manglende økonomiske muskler på overgangsmarkedet kan gjøre det vanskelig å hente sølvtøy også i år.

- Jeg tror vi er nære å vinne et trofé, men det er veldig vanskelig, sier Torres til Liverpool Daily Echo.

- I dagens fotball er dessverre penger veldig viktig. Klubber som Manchester United, Chelsea og Manchester City har masse penger å bruke på gode spillere. Slik er det ikke i Liverpool, så vi må forbedre oss, sier spanjolen.

Klare for utfordringen
Oversikten over pengebruk i sommer viser at Fernando Torres' bekymringer bare er delvis begrunnede. Liverpool har brukt 380 millioner kroner i det nylig lukkede sommervinduet, godt mer enn to av de tre klubbene spissen nevner (se faktaboks).

Samtidig skal det sies at Liverpools salg av Xabi Alonso og Alvaro Arbeloa omtrent får salg/kjøp-regnskapet i null.

Torres mener uansett at Liverpool er nødt til å styrke seg på andre måter enn med innkjøp.

- Dersom vi skal få muligheten til å vinne titler må vi gjøre ting bedre enn noensinne. Vi er klare for den utfordringen, sier han.

Trives blant arbeiderne i Liverpool
Dersom starten på Liverpools sesong har vært litt ustabil, fortsetter Fernando Torres' landslagskarriere i samme kalasslag. Torres hjalp europamesteren til den knusende 5-0-seieren over Belgia i helga, selv om David Villa og David Silva til en viss grad stjal showet.

Likevel hevder Torres at han trives bedre i gatene i Liverpool enn han gjør det og gjorde det som fotballspiller i hjemlandet.

- Folk er så hyggelige og høflige her, og de har stor respekt for spillerne når de ikke er på banen, sier spanjolen.

- Det er noe av det viktigste for meg. I Spania var det vanskelig for meg å gå på restaurant, eller bare å gå på gata sammen med vennene mine. Nå kan jeg gjøre alt dette, og gå i parken med hundene mine, og gå ut og spise, fortsetter Torres.

Spanjolen setter spesielt pris på arbeiderklassemiljøet på Merseyside.

- Det er virkelig en arbeiderklasseby, og det liker jeg, for jeg ble født i en arbeiderklassedel av Spania, sier Torres.

- Folk jobber hele uka, og går på kamp hver helg for å kose seg med laget. På mandag jobber de hardt igjen, for å kunne se laget neste helg. Det er virkelig stort å se supportere med navnet mitt på drakta. Jeg kan skjønne at de vil ha en Stevie G-drakt eller Carra-drakt, for de gutta er fra Liverpool. Jeg kom hit som en utenlandsk spiller for to år siden, men likevel elsker de meg som Stevie eller Carra. Det er utrolig, og jeg må takke dem for det, sier Torres.

Spania har ikke tapt et eneste poeng i VM-kvalikgruppe 5, og møter Estland i morgen. Liverpool møter Burnley på Anfield førstkommende lørdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media