Torres ga Everton nådestøtet

Liverpool koblet grepet om fjerdeplassen.

Liverpool - Everton 1-0

(Dagbladet.no): Liverpools syltynne håp om ligagull forsvant på Old Trafford forrige helg. Denne uka har alt fokus vært rettet mot derbyoppgjøret mot Everton - hvor påkjenningen ved et nytt tap ville vært nesten umenneskelig for trofaste Liverpool-supportere.

Men i morgen kan scousere med røde sympatier trygt gå på jobb, i visshet om at den viktige fjerdeplassen er i ferd med å sikres.

1-0-seieren gjør at Liverpool nå har fem poengs forsprang ned til byrivalen. Det gir de neppe fra seg - særlig ikke når Fernando Torres fortsetter å score for moro skyld.

I dag trengte han bare seks minutter.

Sikker Torres

En Liverpool-corner ble klarert ut mot Xabi Alonso, men Yakubu var nede på egen halvdel og fratok spanjolen ballen. I stedet for å sette i gang en Everton-overgang ble nigerianeren i overkant nonchalant.

Alonso fikk taklet ballen til Dirk Kuyt, som klokelig nok fikk den videre til Fernando Torres.

TRENGTE BARE ÉN SJANSE: Phil Jagielka kom et tidel for seint, og Fernando Torres satte inn sitt 21 ligamål for sesongen. Foto: REUTERS
TRENGTE BARE ÉN SJANSE: Phil Jagielka kom et tidel for seint, og Fernando Torres satte inn sitt 21 ligamål for sesongen. Foto: REUTERS Vis mer

Alene med keeper er få spillere i Premier League sikrere, og selv om Phil Jagiela kom flygende til unnsetning var det for seint. Torres limte ballen helt inne i hjørnet foran The Kop - og sørget dermed for å score i sin sjette hjemmekamp på rad.

I stanga fra Gerrard

I midtuka fikk Liverpools nummer 9 en smell i ankelen av Marco Materazzi, og han slapp ikke unna stygge taklinger mot Everton heller.

Minuttet etter scoringen kastet Lee Carsley seg inn de dyrebare leggene til Torres, og taklingen var definitivt av det oransje slaget. Howard Webb nøyde seg med gult - og Torres var kjapt på beina igjen.

John Arne Riise fikk endelig starte en viktig kamp for Liverpool igjen, og han kunne fort hatt en målgivende en snau halvtime inn i kampen.

Nordmannens innlegg var strålende, men en halvhjertet Ryan Babel nådde akkurat ikke fram. Enda nærmere var Steven Gerrard 10 minutter seinere.

Liverpool-kapteinen fikk stjernetreff på hel volley, men skuddet fra 16 meter smalt i stolpen og ut.

Et Everton-lag uten Andy Johnson hadde fint lite å by på offensivt, og Yakubu fikk liten hjelp på topp.

VIKTIG SEIER: Fjerdeplassen er snart i boks for Rafael Benitez og Liverpool. Foto: REUTERS
VIKTIG SEIER: Fjerdeplassen er snart i boks for Rafael Benitez og Liverpool. Foto: REUTERS Vis mer

Fortjent seier

Everton var bedre med på notene etter pause, selv om sjansene ikke akkurat florerte på Anfield.

Leon Osman kunne imidlertid gitt bortesvingen noe å juble for en halvtime før slutt.

Michael Artetas frisparkfot var som vanlig presis, men fra god posisjon headet Osman over. Minuttet etter oppsummerte Yakubu dagen med et sørgelig filmeforsøk i duell med Sami Hyypiä. Selv ikke Stevie Wonder ville latt seg lure, og det gjorde da heller ikke Howard Webb.

Dirk Kuyt kunne doblet ledelsen i sluttminuttene, da skuddet hans endret retning i Fernandes og strøk stolpen på feil side.

Kampen ebbet imidlertid ut med 1-0 - og Liverpool-fansen kunne fornøyd rulle ut «byen er vår»-banneret.

Everton ser ut til å ha pådratt seg et Liverpool-kompleks. Blåtrøyene har bare vunnet to av de siste 16 derbyene, og vi må helt tilbake til 1999 for å finne siste seier på Anfield.