Torres gir Liverpool en del av gullet

Takker fansen, byen og Benitez.

(Dagbladet.no): Hele tida Spania storspilte seg fram til EM-finale, var det med en liten skjønnhetsfeil i øynene til alle dem som hadde store forventninger til Fernando Torres.


Torres var akkurat litt for uheldig i de avgjørende situasjonene, litt for unøyaktig i mottaket, litt for sent ute til å sette den forløsende scoringen. Som om superspissen i dette mesterskapet manglet det lille ekstra alle som har fulgt debutsesongen i Liverpool vet han egentlig besitter.

I finalen fikk han sin revansj.


Torres visket ut alle de nevnte manglene i ett kraftløp fram mot vippen over Jens Lehmann, og ble den store helten da Spania endte 44 års gulltørke.

Takker Benitez og fansen

Dagen derpå takker El Nino nettopp sin halvferske arbeidsgiver for suksessen som kom til slutt.

- Jeg vil takke alle ansatte og spillere i Liverpool for støtten under EM, fordi det betyr alt når du vet du har klubben i ryggen. De deler denne seieren, sier Torres til Liverpools offisielle hjemmesider.

Som Xabi Alonso sa det til Dagbladet.no i går kveld: Torres viste igjen at han er mannen for de store anledningene, som da han scoret for Liverpool i både åttendedels-, kvart- og semifinale i årets Champions League.

KVALITET OPPSUMMERT: Fernando Torres snek seg rundt Philipp Lahm, kom seg først på ballen, og chippet den over Jens Lehmann i én utsøkt bevegelse. Som en understrekende avslutning forserte han målvakten med et hopp i total balanse, og kunne feire scoringen uten fall. Foto: EPA/SCANPIX
KVALITET OPPSUMMERT: Fernando Torres snek seg rundt Philipp Lahm, kom seg først på ballen, og chippet den over Jens Lehmann i én utsøkt bevegelse. Som en understrekende avslutning forserte han målvakten med et hopp i total balanse, og kunne feire scoringen uten fall. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Føler seg hjemme

24-åringen kan ikke få sagt nok positivt om klubben og byen han snart drar tilbake til.

- Jeg hadde en fantastisk førstesesong på Anfield, og målene jeg gjorde for Liverpool ga meg selvtilliten og troen jeg trengte før EM. Jeg må bare takke Rafa Benitez og staben hans, for jeg har blitt en bedre spiller takket være dem, sier Torres.

- Og det er ikke bare klubben heller, men fansen og folket i byen. Jeg har følt meg velkommen fra det første øyeblikk jeg kom dit, og det er grunnen til at jeg nyter fotballen så mye. Det er utrolig at Liverpool-fansen har gitt meg så mye støtte, og jeg vet at de også har heiet fram Spania. Det kommer jeg aldri til å glemme, fortsetter finalematchvinneren.

Fra ferie til ny gulljakt

Torres og de andre spanske gullvinnerne på lønningslista i Liverpool får nå tre ukers ferie av Rafa Benitez før de må innfinne seg til sesongforberedelsene på Anfield.

Det er ikke én dag for lite, hvis du spør Fernando Torres.

- Nå gleder jeg meg bare til å kjempe for trofeer med The Reds, for jeg vet at det betyr utrolig mye for klubben og fansen, sier han.

Torres gir Liverpool en del av gullet

Dersom han lykkes med å bryte 18 års gulltørke i Liverpool, kan det fort bli spanske jubeltilstander også i Nord-England.

Noe sånt som i denne Torres-reklamen fra tidligere i år, kanskje?

44 ÅR MED SPANSK SMERTE: ..tok slutt da Torres og co kunne løfte EM-pokalen over hodet i Wien i går kveld.
LITT FOR MYE DETTE: Fernando Torres ble flere ganger byttet ut av Luis Aragones mot slutten av EM-kampene. Han var sjelden fornøyd med det, men fikk sin revansj til slutt. (Han ble forøvrig byttet ut i finalen også, da.)
HYLLER SJEFEN: Torres gir Liverpool-sjef Rafa Benitez mye av æren for at han til slutt lyktes ordentlig i EM.