SJANSESLØSING: Fernando Torres har misbrukt de mulighetene han har fått så langt i VM. Her fortviler han etter å ha misbrukt en mulighet mot Chile.  Foto: REUTERS/Dylan Martinez
SJANSESLØSING: Fernando Torres har misbrukt de mulighetene han har fått så langt i VM. Her fortviler han etter å ha misbrukt en mulighet mot Chile. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

«Torres har blitt Spanias svar på Emile Heskey»

Spansk ekspert mener at det ikke er Torres' oppgave å score målene for Spania.

||| • Spania - Portugal i livestudio fra 20:30 i kveld!

(Dagbladet): De er naboer på den iberiske halvøya, men det er bare plass for én av dem i kvartfinalen.

Real Madrids høyreback, Sergio Ramos, har to klubbkamerater på motsatt banehalvdel når åttendedelsfinalen sparkes i gang i kveld. Og Ramos advarer mot en av dem: Portugals største stjerne - Cristiano Ronaldo.

- Portugal er et stort lag og de er i toppform. Jeg gleder meg til å spille mot lagkamerater som Cristiano og Pepe. Vi får se om vi klarer å komme oss til kvartfinalen, sier Ramos til Marca ifølge ESPN.

- Cristiano er veldig rask. Han er sterk og en skikkelig speedster med ballen i bena. Det blir min oppgave å forhindre ham i å få ballen og vi må forhindre ham fra å få mye plass å boltre seg på.

- Kan ta livet av en Også Barcelonas Xavi advarer mot Ronaldo, men han mener at Pep Guardiola har lært dem hvordan man skal stoppe den tidligere Manchester United-spilleren.

ADVARER MOT RONALDO: Både Xavi og Sergio Ramos advarer mot Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR
ADVARER MOT RONALDO: Både Xavi og Sergio Ramos advarer mot Cristiano Ronaldo. Foto: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR Vis mer

- Jeg husker veldig godt hva Guardiola sa til oss. Han ba oss om være oppmerksomme de lange ballene i bakrommet mot Ronaldo, sier Xavi.

- Vi fikk lov til å la ham motta korte pasninger i bena hans, men måtte likevel markere ham og hjelpe hverandre å ta vekk rommene rundt ham. Men de lange pasningene i bakrommet måtte vi stoppe. De kan ta livet av en.

Han tror Portugal vil legge seg bakpå og utnytte farten til Ronaldo og Atletico Madrid-spilleren Simao Sabrosa.

- De vil sørge for å ha mange menn bak ballen. De vil tillate oss å dominere banespillet og satse på at Cristiano og Simao kan sette fart fremover på kontringene, sier Xavi.

«Torres har blitt Spanias Heskey» Spania har ikke levd opp til favorittstempelet i årets VM. Europamesterne fra 2008 tapte åpningskampen mot Sveits til tross fro 28-3 i skudd mot mål. De fulgte opp med seier mot Honduras og Chile. De vant Gruppe G på målforskjell foran Chile som i går røk ut av sluttspillet mot Brasil.

Sergio Ramos håper erfaringene fra gruppespillet vil gjøre Spania sterkere når cupspillet begynner.

MÅLSCOREREN:  David Villa har bøtta inn mål for Valencia og Spania. Fernando Torres hevder at det er hans oppgave å gi rom til Villa, mens Villa skal score målene.Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi
MÅLSCOREREN: David Villa har bøtta inn mål for Valencia og Spania. Fernando Torres hevder at det er hans oppgave å gi rom til Villa, mens Villa skal score målene.Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer

- Vi håper probleme vi hadde i gruppespillet vil gjøre oss sterkere. Vi er fornøyd med prestasjonene så langt og er glade for å ha vunnet gruppa etter starten vi hadde, sier Ramos.

Carlos Queiroz' Portugal har til gode å slippe inn mål så langt i VM. Om Spania skal gå videre Fernando Torres begynne å score mål igjen. Liverpool-spissen har hatt flere gode muligheter så langt i VM, men David Villa har vært den som har scoret målene.

The Guardians Sid Lowe skriver i en kommentar i dag at Torres har blitt Spanias svar på Emilie Heskey. England-spissen har figurert hyppig i Fabio Capellos startoppstilling til stor forundring for ekspertene.

Lowe mener imidlertid at det er flere likheter mellom de to.

«På landslagsnivå har det utviklet seg en interessant likhet mellom de to. Ingen av dem har scoret i VM. Torres har ikke scoret for Spania siden forrige sommer, og Heskey har ikke scoret for England siden juni for et år siden. Men han scoret i det minste i VM-kvalifiseringen. Det gjorde ikke Torres» skriver Lowe og fortsetter:

- Villa er målscoreren «Det burde ikke vært så lenge siden. Torres misbrukte to gyldne muligheter mot Honduras og Heskey misbrukte sin mot USA. Når Torres bommet var overraskelsen større, men her er greia: målene er ikke Torres jobb» skriver Lowe og siterer Torres fra en tidligere pressekonferanse:

UTSKJELT: Emile Heskey får lite kred for sine prestasjoner for England.Foto: EPA/NUNO VEIGA
UTSKJELT: Emile Heskey får lite kred for sine prestasjoner for England.Foto: EPA/NUNO VEIGA Vis mer

- David Villa er målscoreren. Det er hans oppgave å score. Når jeg var 17 ble jeg irritert hvis jeg ikke scorte, men ikke nå lenger, har Torres uttalt på en pressekonferanse.

Spania-ekspert Lowe mener at Torres oppgave er lik den Heskey har for England. Heskey skal hjelpe Wayne Rooney å score mål. Torres skal hjelpe David Villa å score mål.

«Det er prestasjonene til mennene ved siden av Heskey og Torres som gjør at de to får veldig annerledes omtale. Wayne Rooney maktet ikke score, Villa har allerede scoret tre. Eller for å si det på en annen måte: Heskey hjalp ikke Rooney til å score, Torres har hjulpet Villa til å score» skriver Lowe.