Torres kom inn og reddet Liverpool

- Jobben hans å score mål, sier Benitez.

(Dagbladet.no): Liverpool-Fulham 2-0

Anfield kan ikke sies å ha vært et Liverpool-fort så langt i årets Premier League: Fem oppgjør på Anfield har ført til fattige sju Liverpool-poeng etter fire uavgjortkamper og en seier.

Ettermiddagens oppgjør mot Fulham fulgte samme visa.

Hjemmelaget produserte etterhvert målsjanse på målsjanse, men gang etter gang sto Fulham-keeper Anti Niemi i veien.

Så kom altså Fernando «El Niño» Torres inn og skjøt Anfield til himmels.

- Det er bra han er tilbake og er kampklar, nå har jeg det problemet jeg vil ha med mange friska angripere å velge i blant, sa Liverpool-manager Rafael Benitez etter kampen ifølge Sportinglife.

- Etter kampen sa jeg «godt jobba» til alle spillerne, ikke bare Torres. Det er jobben hans å score mål, fortsatte den nøkterne spanjolen.

Og det var ikke hvem som helst som noterte seg for målgivende pasning i Rafael Benitez\' 200. kamp som Liverpool-manager.

VIKTIG SEIER: Det satt langt inne, men Liverpool sikret seg tre viktige poeng mot Fulham da Torres kom inn. John Arne Riise ble byttet ut etter en drøy times spill. Foto: Anita Maric/EPA
VIKTIG SEIER: Det satt langt inne, men Liverpool sikret seg tre viktige poeng mot Fulham da Torres kom inn. John Arne Riise ble byttet ut etter en drøy times spill. Foto: Anita Maric/EPA Vis mer

Keeper José Reina slo en 80 meters avklarering/pasning opp i banen. Torres tok ballen nydelig ned, dro seg innover i banen og fra seks meter lurte han ballen ned i korthjørne.

Men de tre poengene satt veldig langt inne.


Uavgjort-spesialister

Det lovet ikke særlig godt at Liverpool og Fulham er Premier Leagues uavgjort-spesialister nummer en. Begge lagene sto før ettermidaagens oppgjør med seks uavgjortresultat hver så langt i årets sesong.

Liverpool styrte det meste i første omgang, men kom aldri nærmere scoring enn Peter Crouch\' heading i tverliggeren på overtid.

Andre omgang ble et 45 minutter kontinuerlig bombardement mot Anti Niemi i Fulham-målet.

Sjanse på sjanse

•47.min: Crouch header ned til Voronin og ukraineren brenner til på volley. Niemi strekker seg derimot det han er kar om og får slått ballen til corner.

Torres kom inn og reddet Liverpool

•55.min: Fabio Aurelio bøyer ballen over muren, Niemi er på vel til feil side, men snur og får ei hand på ballen. Returen sklir Benayoun over mål fra en meters hold.

•58.min: En svært aktiv Voronin drar seg fri og skyter fra skrått hold. Skuddet er hardt, men Niemi får slått ballen ut igjen.

•63.min: Innbytter Babel fører opp og spiller til Benayoun som ligger bredt. Israeleren prøver å bøye ballen i lengste kryss, men Niemi får igjen to fingre på ballen og fister den ut til corner.

•67.min: Benayoun stikker Voronin igjennom med en smart pasning, ukraineren brenner til i vanskelig posisjon - en halvmeter utenfor lengste stolpe.

Så snørte altså Torres på seg skoene og banket inn det etterlengtede målet.

Henger med toppen

Fire minutter seinere avgjorde Steven Gerrard kampen da han la på til 2-0 på straffespark. Peter Crouch var på vei igjennom og ble soleklart felt, men det så ut til at forseelsen skjedde like utenfor 16-meteren.

Dommer Steve Tanner dømte straffespark, og Gerrard satte den kontrollert i høyre hjørne.

Liverpool klatrer dermed opp ved siden av Chelsea med 24 poeng, tre poeng bak Arsenal og United i tet. Arsenal har en kamp mindre spilt.

Fulham har fortsatt aldri vunnet på Anfield og blir stående med sine 12 poeng.

- Jeg følte virkelig vi gikk mot å ta ett poeng, men Liverpool hadde talent å sette inn mot slutten. Det er bittert å tape, for jeg følte at Torres fikk et sleivspark da han scoret. Og fellinga på straffesparket var utenfor 16-meteren, sa en skuffet Fulham-manager Lawrie Sanchez etter kampen.

<B>ASSIST FRA REINA:</B> Som Torres her tar ned før han sender Liverpool til himmels.
<B>FORLØSENDE:</B> Fernando Torres drar seg innover og setter inn ledermålet for Liverpool.
<B>HELTEN PÅ ANFIELD:</B> Det var ikke tvil om hvem The Kop sang til i sluttminuttene på Anfield.
<B>2-0:</B> Anti Niemi i Fulham-målet fortonte seg lenge som et spøkelse for Liverpool. men fra straffemerket feilet ikke kaptein Gerrard.