JUBILEUM: Fernando Torres feiret sin 100. scoring for barndomsklubben ved å løpe bort til Ángel Manuel Briñas for å takke ham. Foto: AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE / NTB Scanpix
JUBILEUM: Fernando Torres feiret sin 100. scoring for barndomsklubben ved å løpe bort til Ángel Manuel Briñas for å takke ham. Foto: AFP PHOTO / CURTO DE LA TORRE / NTB ScanpixVis mer

Torres løp rett bort til denne mannen da dommeren blåste av kampen. Det er ikke tilfeldig

Hedret en gammel venn etter scoring nummer 100.

(Dagbladet): Det var sterke følelser i sving da Fernando «El Niño» Torres flyttet hjem til Madrid etter sju og et halvt år i utlandet. Mer enn 45 000 mennesker kom for å ønske den lyshårede spissen hjem, selv om det foreløpig bare er på lån for én sesong.

Stjernespissen har som kjent slitt tungt de siste sesongene. Etter å ha havnet i diskusjonen over verdens beste spillere da han herjet som verst i Liverpool-trøya, har det bare gått nedover med spanjolen. Oppholdet i Chelsea er noe de fleste med forbindelser til klubben vil glemme, og det ble ikke stort bedre da han dro til Italia og AC Milan.

I dgår var 31-åringen endelig tilbake på scoringslista da Atlético Madrid reiste seg etter Barcelona-tapet sist, og vant 3-1 hjemme mot Eibar. Det var samtidig Torres' 100. mål for klubben han hele tiden har hatt sitt hjerte i. Klubben han kom til allerede i 1995.

Som tiåring så Torres barndomsklubben Atlético Madrid for første gang live på Vincent Calderon. En kald vinterdag i 1995 tok bestefaren Eulalio med det som skulle bli klubbens yngste kaptein gjennom tidene for å se kamp.

Møte med Briñas Torres gikk på skole i  Fuenlabrada - en forstad til Madrid. Nesten alle de jevnaldrende heiet på storlaget Madrid. Torres fikk merke presset om å gjøre det samme som «alle de andre», men klarte å motstå fristelsen.

I stedet møtte han Ángel Manuel «Manolo» Briñas, et møte som skulle forandre alt.

Det var derfor ikke rart at den eldre mannen Fernando Torres ønsket å feire bragden med i kveld, er den tidligere læreren Briñas. Det var han som grunnla Atlético Madrids fotballskole helt tilbake på 70-tallet - en fotballskole som formet mange stjernespillere opp gjennom årene.

Et vennskap mellom Briñas og Torres oppsto i 1995 da den da ti år gamle Torres fikk prøvespille for klubben sammen med 200 andre håpefulle unggutter.

- Fantastisk fart Victor Peligros jobbet på den samme fotballskolen, og spurte tidlig Briñas hva han syntes om Fernando Torres sine prestasjoner på banen.

- Jeg sa: «Gi ham ti av ti stjerner! Gi ham ti av ti og legg på to til. Gi ham 12 av ti», sier Briñas ifølge Daily Mail.

Fernando Torres' varmerke i glansdagene var rykket og avslutningene.

- Det vi så av ham var hans fantastiske fart. Han kunne løpe unna forsvarere. Han gjorde det samme han gjør nå som da han var ung. Noen ganger scorer han et mål som får meg til å tenke på et liknende mål han har scoret for oss, sier Briñas.

- Som en skygge Ettersom Torres leverte på banen, begynte utenlandske klubber å vise interesse, deriblant Arsenal. Men også byrival Real Madrid siklet etter Torres. Det ville ikke Briñas ha noe av.

- Jeg måtte være i nærheten av ham. Jeg var nesten som en skygge hver gang vi spilte en stor turnering. Vi var redde for at Real Madrid ville stjele ham, sier Briñas.

Det var slik de duoen knyttet et sterkt bånd.

Vi spoler tilbake til kveldens kamp. Da fløytesignalet gikk etter 90 minutter løp Torres bort til den 80 år gamle mannen for å veksle noen ord. Etter en liten samtale vrenger han av seg drakta og gir den til Briñas, som så ut til å sette pris på gesten.

Det er ikke første gang Torres hedrer mannen, som i 2007 fikk en signert og innrammet drakt som Torres hadde på seg da han scoret sitt første hattrick for Liverpool mot Reading i 2007, skriver AS.

SUVENIR: Jubileumsdrakta Fernando Torres fikk etter kampen. Foto: EFE/Javier Lizon
SUVENIR: Jubileumsdrakta Fernando Torres fikk etter kampen. Foto: EFE/Javier Lizon Vis mer

«Min venn Manolo. Takk for alt du har gitt meg», skrev Torres på drakta.

- Det var den meldingen som virkelig rørte meg. Det er mange spillere som gir deg en signert drakt og den typiske meldingen «med hengivenhet» og deretter signaturen. Dette var en skikkelig varm melding, og jeg vil ikke ta ned den drakta fra veggen, sier Briñas.

Ni på lista Det spørs om han ikke kommer til å henge opp den nye jubileumsdrakta også, etter dagens rørende overrekkelse.

Ángel Manuel Briñas har i dag ansvaret for ballguttene på Vincent Calderon stadion.

I tillegg til 81 mål i La Liga, har Torres sju mål i Segunda samt 10 mål i Copa del Rey og to i Intertoto. Han er nå den niende mestscorende i Atlético Madrid, skriver NTB.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram