KUNSTMÅL: Fernando Torres gjorde det umulige mulig da han klinket ballen i motsatt vinkel fra tilsynelatende ufarlig hold.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
KUNSTMÅL: Fernando Torres gjorde det umulige mulig da han klinket ballen i motsatt vinkel fra tilsynelatende ufarlig hold.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

Torres med drømmemål da Liverpool revansjerte «badeballtapet»

Rundspilte Sunderland fra start til slutt på Anfield.

||| (Dagbladet): Liverpool - Sunderland 3-0.

Det var et mildt sagt oppsiktsvekkende mål som utgjorde forskjellen på lagene da Sunderland slo Liverpool på Stadium of Light tidligere i sesongen da Darren Bent fikk hjelp av en mye omtalt badeball.

Oppsiktsvekkende var også scoringen etter tre minutter som åpnet ballet da Liverpool rundspilte Sunderland etter alle kunstens regler fra første til siste fløytestøt.

Riktignok finnes det tallrike eksempler på upresise innlegg fra sida som ved en tilfeldighet har dalt ned i lengste kryss bak uforberedte keepere, men i Fernando Torres sitt tilfelle, lå det en genial intensjon bak avslutningen fra det som i utgangspunktet skal være et ufarlig område.

Et langt oppspill fra Pepe Reina gikk over hodene på Phil Bardsley og Ryan Babel som var i duell ute på høyresida. I stedet endte den rett i beina på Torres, som umiddelbart begynte å utfordre innover i banen mot en ryggende Michael Turner.

Det siste Sunderland-stopperen hadde forventet, var en avslutning fra spiss vinkel, men Torres klinket til fra skrått hold ute på venstresida. Ballen fikk en vidunderlig dupp og seilte over hodet på en sjanseløs Craig Gordon og ned i kroken.

Det er ingen dristig påstand å spå at kunstscoringen kommer til å nå høyt opp i kåringer av sesongens vakreste når det er tid for den slags.

FIKK HJELP: Glen Johnson traff godt, og fikk hjelp av låret til Michael Turner da han la på til 2-0.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
FIKK HJELP: Glen Johnson traff godt, og fikk hjelp av låret til Michael Turner da han la på til 2-0.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

Sløste med sjansene
Sunderland fikk knapt låne ballen i en første omgang der Liverpool skapte sjanse på sjanse på sjanse.

Men uttellingen uteble den første halvtimen etter Torres ledermål. Da tok Glen Johnson skuddansvar. Høyrebacken, som noterte seg for et par scoringer i begynnelsen av sesongen, fyrte av fra 20 meter. Ballen traff låret til Michael Turner og lurte seg inn ved første stolpe.

Dermed gikk lagene i garderoben ved halvtid på stillingen 2-0, og det var ikke et mål for lite. Sunderlands eneste bidrag i skuddstatistikken, var et halvhjertet forsøk som gikk godt til side for Reinas mål.

Dominansen fortsatte etter pause, og etter 60 minutter kom ettermiddagens siste scoring da Glen Johnson fant Torres med både tid og plass. På nonchalant vis ventet spanjolen på at Sunderland-forsvaret skulle gjøre sine utfall før han løftet ballen kaldt og rolig i tomt nett.

10 minutter før slutt ble både Torres og kaptein Steven Gerrard beviliget noen minutter ekstra hvile foran kommende ukes europaligakamp mot Benfica, men Sunderland kom ikke noe nærmere uttelling av den grunn.

Galgenhumor
I et siste desperat forsøk på å hjelpe sine helter til et trøstemål, fant en galgenhumoristisk Sunderland-supporter fram en uoppblåst badeball og tok lungene til hjelp til ære for tv-kameraene, men selv ikke fremmedlegemer på banen kunne ha hjulpet gjestene tilbake i en kamp de var fullstendig sjanseløse i.

Fra å være et av sesongens positive utropstegn før jul, har pila pekt bratt nedover for Steve Bruce sitt mannskap. Forhåpninger om en europacupplass har blitt erstattet med nedrykksfrykt. Det er bare åtte poeng ned til Hull under streken, og med den formen Sunderland har vist de siste månedene, kan man ikke ta noe for gitt i det fotballgale Nordøst-England.

Liverpool kom seg imidlertid til hektene etter en skuffende forestilling mot Manchester United sist, klatret forbi Manchester City og har fortsatt en slags kontakt med fjerdeplasserte Tottenham, som snart går inn i et marerittaktig kampprogram.

ISKALD AVSLUTTER: Fernando Torres sitt andre mål var et eksempel på kliniske avslutteregenskaper.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
ISKALD AVSLUTTER: Fernando Torres sitt andre mål var et eksempel på kliniske avslutteregenskaper.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales Vis mer

— Jeg er sikker på at vi tar fjerdeplassen dersom vi fortsetter å spille slik. Spillerne har masse selvtillit. Vi burde kanskje scoret tre eller fire i første omgang, sier Liverpool-manager Rafa Benitez, ifølge NTB.

Sunderland-manager Steve Bruce forsøker ikke å bortforklare tapet.

— Noen ganger får man skikkelig juling. Spesielt i første omgang var Steven Gerrard og Torres fantastiske. Det er bare å si «vel blåst», sier han.