UVITENDE LIVERPOOL-FANS: Fernando Torres mener Liverpool-supporterne har en feilaktig oppfatning av årsakene til at han i januar gikk til Chelsea.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair Grant
UVITENDE LIVERPOOL-FANS: Fernando Torres mener Liverpool-supporterne har en feilaktig oppfatning av årsakene til at han i januar gikk til Chelsea.Foto: SCANPIX/AP Photo/Alastair GrantVis mer

Torres mener Liverpool-fansen ikke vet hvorfor han dro

- De har bare holdt seg til historien klubben serverte dem.

Premier League-runden kan du følge i Dagbladets fotballstudio gjennom helgen.

(Dagbladet): Søndag ettermiddag står Fernando Torres ansikt til ansikt med sine tidligere lagkamerater i Liverpool for annen gang siden rekordovergangen på tampen av overgangsvinduet i januar.

Transaksjonen på 480 millioner kroner var ikke bare den dyreste i Premier Leauge-historien. Det var også blant de mer kontroversielle i seinere tid. Liverpools forhenværende nummer ni gikk fra forgudet til forhatt på Merseyside i løpet av en hektisk avslutninghelg av januarvinduet.

Nå hevder han at Liverpool-fansen ukritisk har kjøpt klubbens versjon av historien - en versjon han ikke mener gjenspeiler sannheten - uten å utdype hva han mener er riktig og galt.

- Liverpool-supporterne har holdt seg til historien klubben serverte dem, og kjenner ikke den virkelige historien, sier Torres i et intervju med den Madrid-baserte sportsavisa Marca, ifølge Press Association.

Ikke bitter Han bedyrer imidlertid at det ikke er noe ondt blod fra hans side.

- Jeg føler ingen bitterhet overfor dem. De vil alltid bety noe spesielt for meg, sier han.

27-åringen kommer likevel med noe som kan minne om et lite hint om hvorfor han ble drevet på dør på Anfield.

Benitez-ros Han er iallfall ivrig etter å rose forhenværende Liverpool-manager Rafa Benitez, som forlot sjefsjobben sommeren 2010. Da Torres returnerte fra Sør-Afrika som verdensmester, så han ikke lenger like skarp og motivert ut som han hadde gjort siden overgangen fra Atlético Madrid tre år tidligere.

- Jeg skylder Rafa Benitez mye. Ingen forsto meg på samme måte som ham. Han er en stor trener. Lagene hans går på banen med bare én tanke i hodet: Å kjempe. Selv med et mindre budsjett er lagene hans i stand til å konkurre med de beste, sier Torres.

Chelsea fant tilbake på vinnersporet mot Blackburn før landslagspausen etter to strake ligatap. I helgen venter en langt tøffere motstander på Stamford Bridge - en motstander som gikk seirende ut av tilsvarende møte i fjor etter scoring av nåværende Chelsea-spiller Raul Meireles.

- Vi kan ikke tillate oss å avgi flere poeng mot Liverpool. Det blir en spesiell anledning, sier Torres, som likevel mener at gamleklubben foreløpig er et stykke unna å kunne utfordre de absolutte topplagene i Premier League.

- Liverpool er et lag i forandring, og ingenting er gjort over natten. Du trenger tid. De har gjort tunge investeringer, men som alle andre prosjekter tar det tid før ting faller på plass, sier spanjolen.