Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torres rystet Barca, så ble han utvist: - Tull og tøys

Etterpå snudde Suárez kampen for Barcelona.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Barcelona - Atlético Madrid 2-1 (0-1)

(Dagbladet): Den hjemvendte sønn, Fernando Torres (32), var i begivenhetenes sentrum for Atlético Madrid mot Barcelona. Etter 25 minutter av hovedstadslagets uhyre vanskelige Champions League-kvartfinale, gikk den tidvis utskjelte spissen på et nydelig løp bak ryggen på Gerard Pique.

Det så lagkamerat Koké, og med Barcelona-stopperen borte var det bare keeper Marc-André ter Stegen igjen. En kontant berøring var alt Torres trengte for å sette også ham ut av spill, da han sendte gjestene i ledelsen med en praktscoring.

- Det er en fantastisk stikker fra Koké. En vidunderlig pasning. Det er en «låvedøråpning» i forsvaret til Barcelona. Hva nå, Barcelona?, ubrøt Viasat-kommentator Roar Stokke.

Ble utvist Det var en drømmestart for Torres, men i løpet av de ti neste minuttene klarte 32-åringen på bemerkelsesverdig vis å pådra seg to gule kort. Det betydde marsjordre for angriperen og en langt vanskeligere oppgave å løse for det øvrige Atlético-mannskapet den resterende timen.

- Den første taklingen var unødvendig av Torres. Den andre var kanskje unødvendig av dommeren. Det er ikke tilsiktet. Det er steinhardt dømt. Men den første var bare tull og tøys av Torres, mente Stokke.

ISKALD: Fernando Torres tok godt vare på sin første mulighet i kampen. Foto: Scanpix
ISKALD: Fernando Torres tok godt vare på sin første mulighet i kampen. Foto: Scanpix Vis mer

Viasat-ekspert Rune Bratseth vurderer de Torres' skjebnesvangre takling på Sergio Busquets slik:

- Når gutten har gult kort, må han være litt mer forsiktig. Nå blir situasjonen litt styggere enn den han hadde tenkt, men han treffer Busquets bak på leggen. Det er ikke hardt dømt. Han må være mer forsiktig når han allerede har et gult kort. Det er ikke dommerens oppgave å passe på at kampen ikke blir ødelagt. Det må Torres sørge for selv, sa Bratseth i pausen.

Suárez-dobbel Atlético startet andre omgang bra, men etter 49 minutter var Lionel Messi nær ved å utligne for Barcelona etter et følsomt innlegg fra Neymar.

Med ryggen til mål dempet Messi ballen på brystkassa før han kastet seg rundt og brassesparket ballen over hodet. Jan Oblak i Atlético-buret var utspilt, men kunne lettet konstatere at forsøket gikk like utenfor.

Bare sekunder seinere var Barcelona frampå igjen. Denne gang var det Neymar som gikk på skudd, et skudd som traff tverrliggeren.

Etter 62 minutter var imidlertid utligningen et faktum. Da sto Luis Suárez plutselig helt alene på to meter og kunne trille ballen i åpent mål. Og bare 12 minutter seinere la samme mann på til 2-1.

- For en målmaskin Suárez er. Plutselig var det sprekker i Atlético-forsvaret, kommenterte Stokke.

Returoppgjøret spilles på Vicente Calderón om åtte dager.