Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torres scorer nesten bare i dette målet

- Det må være noe med tribunen, sier han.

• Direkte klokka 20.45: Arsenal - Liverpool og Fenerbahce - Chelsea

(Dagbladet.no) Fernando Torres (24) har vært strålende i førstesesongen på Anfield. Spanjolen brukte ikke lang tid på å sette preg på Premier League.

Og spesielt samarbeidet med Steven Gerrard har vært imponerende.

Gerrard har foret Torres, som har småtygd på pasningene før han har spyttet dem i mål.

- Alltid trygg på Anfield

Så langt har spissen scoret 21 mål i Premier League, og sjansene er meget store for at det kommer flere. Og se ikke bort fra at de kommer akkurat der Torres elsker å score - foran The Kop.

For 19 av de 21 scoringene har kommet på eget gress.

Og hele 15 av dem foran hjemmefansen på The Kop.

LIKER SEG FORAN FANSEN: Fernando Torres trives foran de trofaste tilhengerne på The Kop og han scorer de fleste av sine seriemål der. Foto: REUTERS
LIKER SEG FORAN FANSEN: Fernando Torres trives foran de trofaste tilhengerne på The Kop og han scorer de fleste av sine seriemål der. Foto: REUTERS Vis mer

- Jeg har alltid følt meg trygg på at jeg kan score på Anfield. Det er fantastisk for meg å ha en så god statistikk på hjemmebane og jeg ser ut til å score de fleste av dem foran The Kop, sier han til Liverpool Daily Post.

Dette setter selvfølgelig de trofaste hjemmetilhengerne pris på. Lysluggen har derimot ingen god forklaring på hvorfor det har blitt sånn.

- Jeg vet rett og slett ikke. Det må være noe med den tribunen, den er bare annerledes. Det gir meg alltid litt selvtillit å spille mot den enden av banen, sier han i et aldri så lite supporterfrieri.

Uten at han trenger å fri til fansen med snakketøyet. Det gjør han nemlig ukentlig med føttene.

Overrasket Benitez

Forventningene til Torres var veldig store da han kom til England i fjor sommer. Prislappen på rundt 200 millioner kroner (pluss Luis Garcia den andre veien) har aldri virket tyngende på ham.

Torres har nå nettet 28 ganger i alle turneringer. Han har i aller høyeste grad innfridd. 24-åringen er den første Liverpool-spilleren siden Robbie Fowler (25 mål i 1994/95) som har scoret mer enn 20 seriemål i løpet av én sesong.

- Han har mer eller mindre overrasket oss alle. Vi visste han var en strålende spiller som kan score mål, men å score 28 - og 21 av dem i serien, det er helt fantastisk. Det er ikke lett for noen å gjøre dette, og i hvert fall ikke for en fersk utenlandsk spiller.

image: Torres scorer nesten bare i dette målet

Benitez synes det er vanskelig å sammenlikne Torres med de andre toppspissene i Europa, men han er klar på at Torres nå er helt i toppen.

- Han er definitivt en av Europas beste, for han scorer mål og spiller godt. Men det er mange gode spisser i verden. Forståelsen han og Gerrard har er en nøkkel for oss.

EN SJELDENHET: Her scorer spanjolen mot Newcastle på Anfield - i «feil» ende av banen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media