VOLLEYSCORING: Her scorer Fernando Torres etter ti kamper uten mål. Foto: JON SUPER/AP
VOLLEYSCORING: Her scorer Fernando Torres etter ti kamper uten mål. Foto: JON SUPER/APVis mer

Torres scoret etter 527 målløse minutter

Sikret jubileumsseier.

|||(Dagbladet): Liverpool - West Bromwich 1-0.

Fernando Torres har - VM-gullet til tross - hatt en tung sommer.

Han har slitt med skader og ikke klart å komme seg i form.

Derfor var nok lettelsen stor - både for ham personlig og for Anfield-publikummet - da han volleyskjøt Liverpool til seier mot West Bromwich i dag.

Måltørken over Før dagens oppgjør sto Torres bokført med ti kamper på rad uten mål, for klubb og landslag. Da ballen suste forbi Scott Carson i WBA-målet var det 527 minutter siden han sist puttet.

José Reina satte i gang spillet raskt etter en West Bromwich-sjanse og Dirk Kuyt gjorde forarbeidet på venstrekanten. Han slo ballen 45 grader ut til Torres, som klinket til på hel volley fra 16 meter. Ballen gikk inn ved stolperota.

Fra WBA-avslutningen til ballen lå i nettmaskene gikk det 19 sekunder.

Og det var nok ikke bare det at Torres endelig scoret igjen som lettet på spenningstrykket på Anfield. Liverpool sleit nemlig lenge mot de stripete gutta fra Birmingham-området.

Blek 1. omgang Førsteomgangen var særdeles blek av de helrøde og den første timen skapte faktisk gjestene mest.

West Bromwich hadde mye ball og etter en times spill hadde de løsnet dobbelt så mange avslutninger som Liverpool. Det er ikke mange nyopprykkede lag som har bitt så bra fra seg på Anfield.

Det gikk lang tid mellom de store sjansene i denne kampen, men det skjedde likevel en del som kan skape diskusjoner - blant annet tre straffesituasjoner:

• Martin Skrtel dro ned Jonas Olsson i feltet, der var Liverpool heldige.

• Torres ble holdt i trøya, men falt litt lett.

• Spanjolen involvert igjen etter pause. Han skjøt fra skrått hold, og Gonzalo Jara stoppet ballen med hånda. Der burde nok dommeren blåst.

Seier nummer 2000 Etter scoringen hadde Liverpool bra kontroll, og gjestene fikk det ikke noe lettere i sluttminuttene da James Morrison ble utvist.

Han kom seint inn i en takling av Torres, og tuppet til ham i leggen. Klart gult, men rødt var kanskje litt strengt siden det vel ikke var spesielt farlig spill.

Dermed klarte ikke West Bromwich gjøre noe med Anfield-statistikken. De har ikke vunnet der siden 1967 og det er nå 24 kamper siden forrige triumf der.

I stedet sørget Liverpool for årets første serietriumf - deres seier nummer 2000 i ligafotballen.

LETTET: Fernando Torres scorer igjen. Foto: IAN KINGTON/AFP
LETTET: Fernando Torres scorer igjen. Foto: IAN KINGTON/AFP Vis mer