Torres scoret to da Irland ble latterliggjort av Spania

- Synes synd på irene, sier Semb.

SCORET TO: Fernando Torres scoret to mål mot Irland. Foto: AP Photo/Michael Sohn
SCORET TO: Fernando Torres scoret to mål mot Irland. Foto: AP Photo/Michael SohnVis mer

(Dagbladet): Spania - Irland 4-0

Fernando Torres og Spania var i praktslag da Irland ble regelrett rundspilt på Gdansk Arena i kveld.

- Det var klasseforskjell. Jeg synes nesten synd på irene, sa toppfotballsjef Nils Johan Semb i Canal 9s studiosending.

Spania hadde ballen 76 prosent av tiden, slo over tre ganger så mange pasninger (860 totalt mot Irlands 254) og hadde totalt 27 skuddforsøk (Irland hadde sesks). Aldri har et lag slått så mange pasninger i en EM-kamp. Den tidligere rekorden var på 778.

Torres scoret to av Spanias totalt fire mål. David Silva og Cesc Fabregas scoret de to andre da spanjolene lekte seg til tre poeng.

- Jeg må nyte øyeblikket. I dag fikk jeg starte matchen, scoret mål og nøt kampen sammen med laget. Forhåpentligvis fortsetter det slik til vi er i finalen. Vi så det normale Spania igjen i dag, sier Fernando Torres etter kampen.

Dominerte Spania tok, ikke uforventet, kommandoen fra tidlig av. Etter bare drøyt fire minutter tok de også ledelsen.

Fernando Torres snappet ballen fra Richard Dunne etter at sistnevnte hadde taklet David Silva som var på vei mot mål. Torres gikk forbi en annen irsk forsvarer før han kontant banket ballen i nettaket.

Målet, som kom etter tre minutter og 49 sekunder, er Spanias raskete mål i et europamesterskap. Det forrige var det Raul som scoret. Det kom tre minutter og 51 sekunder ut i oppgjøret mot Slovenia i år 2000.

Irland hadde lite å by på i den første omgangen, og brukte stort sett tid på å løpe etter balltrillende spanjoler.

Tre mål i andre omgang Andre omgang fortonet seg stort sett likt som den første. Spania trillet ball, og Irland løp halsende etter. Og, som i den første omgangen, fikk Irland et tidlig slag i trynet.

Shay Given slo et Andres Initesta-skudd rett i bena på David Silva.

De irske forsvarerne kastet seg foran Manchester City-spilleren for å blokkere et skudd, men Silva beholdt roen og ventet på åpningen. Skuddet kom til slutt, og gikk mellom bena på Dunne og i mål.

2-0.

Etter 70. minutter økte Fernando Torres til 3-0 da han ble spilt alene med Given. Torres gjorde ingen feil, og vippet ballen i det nærmeste hjørnet. Like etter ble han byttet ut, og erstattet av Cesc Fabregas.

Åtte minutter etter å ha blitt byttet inn fikk Fabregas stå helt alene i feltet på en corner. Silva slo ballen til Barcelona-spilleren, og etter å ha driblet vekk et par irer banket han ballen i mål fra nærmest død vinkel.

Irland er med det ute av EM.