Torres-show da Swindon ble sendt ut av Ligacupen

«Mourinhos egg» enkelt videre.

SKADET: Marco van Ginkel fikk ikke mer enn drøyt ni minutter på banen mot Swindon. Hans erstatter, Ramires, fikk 35, og rakk å score mål før han ble tatt av i pausen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB Scanpix
SKADET: Marco van Ginkel fikk ikke mer enn drøyt ni minutter på banen mot Swindon. Hans erstatter, Ramires, fikk 35, og rakk å score mål før han ble tatt av i pausen. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Chelsea var storfavoritter før møtet med League One-klubben Swindon i Ligacupens tredje runde tirsdag. Selv med ti endringer fra 2-0-seieren over Fulham i helgen, må det sies at London-laget stilte et ganske sterkt lag.

Mourinhos menn gikk i angrep fra avspark, og kunne faktisk ha fått sin første sjanse allerede etter noen få sekunder. Et par dårlige touch satte derimot en stopper for det.

Rett plass til rett tid Chelseas Marco van Ginkel måtte forlate banen allerede før ti minutter var spilt med det som så ut som en kneskade. Inn kom Ramires, og han var sulten på å vise seg fram.

Sulten var også Fernando Torres, som kom til den første store muligheten i kampen etter 26 minutter. Alene med Swindon-keeper Wes Foderingham skulle spanjolen bare sette ballen i mål. Hjemmelagets sisteskanse ville det imidlertid annerledes. Om redningen med ansiktet skyldes flaks eller dykighet vites ikke, hindre scoring gjorde den åkkesom.

Et par minutter seinere var derimot Foderingham sjanseløs. Innbytter Ramires satte opp Juan Mata, som avsluttet fra skrått hold. Foderingham måtte gi retur, noe Torres takket og bukket for. På blank kasse og fra kort hold satte han inn ledermålet.

Lekker Torres-pasning Seks minutter seinere var spanjolen tilrettelegger. Et par Swindon-spillere ble effektivt vendt bort, før en elegant gjennombruddspasning ble sendt i retning Ramires.

Sistnevnte kom på et fantastisk løp, og ville ikke være mindre elegant enn Torres. Aleine med keeper brukte han yttersida av foten for å lobbe ballen via stanga og inn.

2-0 var også stillingen til pause.

I pausen kom John Terry inn for Ramires, som dermed rakk å være involvert i begge Chelsea-målene i løpet av de 35 minuttene han fikk på banen.

Swindon gode i 15 minutter Den andre omgangen var bare seks minutter gammel da hjemmefansen jublet for det de trodde var reduseringen. Headingen fra N'Guessan var god nok til å overliste Mark Schwarzer, men assistentdommeren vinket korrekt for offside.

I noen minutter virket Swindon å ha et lite overtak på de blåkledde, men etter et intensivt første kvarter av den andre omgangen, stilnet det noe hen.

Derfra og ut handlet det meste om hvorvidt Chelsea kom til å score flere mål. Demba Ba kom innpå med drøyt ti minutter igjen, og hadde et par hvasse muligheter.

Men det var kveldens store mann, Fernando Torres, som var nærmest å gjøre kampens tredje mål like før slutt. En mur av Swindon-spillere, samt Foderingham, stod imidlertid i veien da spanjolen tråklet seg gjennom og fikk avsluttet fra kort hold. Heller ikke returen ble det noe av, og dermed endte det 2-0 til Chelsea.