Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torres-showet fortsetter for Liverpool

Enkel seier mot Newcastle.

(Dagbladet.no): Liverpool - Newcastle 3-0

19 seriemål, 25 totalt. Sju mål på de tre siste hjemmekampene. Det er nok få på The Kop som roper etter Michael Owen og Robbie Fowler for tida.

Fernando Torres viste igjen fram hele sitt register da han scoret ett og la opp til to scoringer i det som etterhvert ble en grei Liverpool-seier mot Newcastle.

- Dette ble tilnærmet en perfekt dag for oss, vi tok tre nye poeng og vi kunne spare spillerne mot slutten av kampen, sa Liverpool-manager Rafael Benitez ifølge BBC etter kampen.

Men første omgang ble aldri spesielt morsom i Anfield-regnet.

Stillestående Liverpool

Brennheite Fernando Torres var nær scoring da han etter timinuttet kom en mot en mot Faye i Newcastle-forsvaret. Den spanske toppscoreren dro seg flott fri, men skuddet i langhjørnet ble slått til corner av Newcastle-keeper Steve Harper.

Ti minutter seinere prøvde Steven Gerrard seg med en frekkis etter et kjapt Alonso-frispark, men Harper vartet opp med en god benparade. Liverpool trillet mye ball, men manglet både bevegelse og tempo til å skape soleklare målsjanser.

MÅLMASKIN:  Fernando Torres bejubles etter å ha satt inn 2-0-målet på overtid i første omgang. Foto: Scott Heppel/AP
MÅLMASKIN: Fernando Torres bejubles etter å ha satt inn 2-0-målet på overtid i første omgang. Foto: Scott Heppel/AP Vis mer

Da et gjerrig-spillende Newcastle så ut til å kunne gå til pause-teen med 0-0 oppsto derimot en situasjon av den bisarre sorten på Anfield.

Komisk scoring

Newcastle-back Enriques avklarering traff beinet til Jermaine Pennant og ballen gikk over keeper Harper og i mål i en perfekt bue fra sju meter.

På overtid i første omgang sørget Fernando Torres for at det skulle bli nok en lang kveld for Kevin Keegan og Michael Owens skjærer.

Ballen gikk raskt i lengderetningen og en Steven Gerrard med den fineste målsøm fant Torres foran mål. Alene med Harper «ventet» spanjolen ut keeperen og rullet enkelt inn 2-0 for Liverpool.

- Den første scoringen var flaks, men den andre kom etter fantastisk fotball. Gerrard og Torres har en slik forståelse at de kan gi alle lag store problemer, konstaterte Liverpool-manager Benitez.

- Det er enkelt å spille med en verdensklassespiss som Fernando Torres. Han beveger seg så godt og strekker ut forsvaret, skrøt Liverpool-kaptein Steven Gerrard etter kampen.

Om første omgang lenge lignet et langt gjesp, startet det i hundre etter sidebytte.

Strålende duo

Og fortsatt med Liverpool-duoen Fernando Torres og Steven Gerrard i hovedrollene.

Vi passerte femti minutter da Liverpool igjen kontret seg igjennom en Newcastle-mur med stadig flere hull.

Torres satte fart og stakk Gerrard perfekt igjennom. Alene med keeper chippet kapteinen ballen lekkert over Harper og satte spikeren i Newcastle-kista.

Innbytter Obafemi Martins kom nærmest for bortelaget da hans langskudd traff tverliggeren etter 68 minutter.

Hvilte stjernene

John Arne Riise spilte hele kampen for Liverpool og fikk en dobbelsjanse til å komme på scoringslista åtte minutter før slutt. Begge forsøkene ble blokkert av Newcastle-forsvaret.

Med 20 minutter igjen å spille var Torres og Gerrard byttet ut til fordel for Dirk Kuyt og Peter Crouch.

På tirsdag venter Inter i 1/8-delsfinalen i Champions League på San Siro i Milano for Liverpool.

Med en kamp mer spilt har Liverpool nå tre poeng på Everton i kampen om 4.plassen. Newcastle står med 28 poeng, bare tre mer enn Bolton under streken.

- Vi trenger litt flaks vi også, som Liverpool hadde på sin første scoring. Var vi uheldige som ikke vant? Nei, Liverpool var bedre enn oss, sa Newcastle-manager Kevin Keegan etter kampslutt.

Sjekk hele den oppdaterte tabellen her!

<B>DRØMMEDUO:</B> Steven Gerrard og Fernando Torres gjorde eterhvert som de ville mot Kevin Keegans Newcastle.
<B>SPILTE 90 MINUTTER:</B> John Arne Riise gjorde en god kamp mot Newcastle og James Milner.
<B>TUNG RETUR:</B> Eks Liverpool-spiss Michael Owen sleit sammen med resten av Newcastle tungt på Anfield.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media