Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torres sparket løs på straffemerket

- Ikke veldig ille, mener norsk Liverpool-sjef.

FIKK GULT KORT: Fernando Torres ble ikke straffet for sparket mot krittmerket, seinere i kampen pådro han seg gult kort for en takling. Foto: AP/Jon Super
FIKK GULT KORT: Fernando Torres ble ikke straffet for sparket mot krittmerket, seinere i kampen pådro han seg gult kort for en takling. Foto: AP/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| OSLO/MANCHESTER (Dagbladet): Liverpool fikk en drømmestart på Old Trafford med Fernando Torres' perfekt utførte nikk etter bare fem minutter.

Den spanske spissen var fryktelig tent på Old Trafford, så tent at han sparket til straffemerket da United fikk straffe og uliknet på returen.

Torres måket til krittet på 11-meteren, noe som fikk straffetaker Wayne Rooney til å stå med åpen munn og peke. Her ser du Torres sparke.

Dixon har aldri sett maken
Episoden ble et tema på BBCs «Match of the Day»-program i går kveld. Studioekspert Lee Dixon stusset fælt over Liverpool-spissens stunt, den tidligere Arsenal-backen sier han aldri har sett noe liknende.

- Han kikket bort på Rooney, bestemte seg for å sette ham litt ut, og sparket bort en stor bit, sa Dixon i samtale med BBC-ekspert Alan Hansen.

- Nei, det har jeg heller aldri sett. Det var første gang. Dommeren skulle gitt ham gult for det der, men det påvirket ikke straffen. Det ble jo mål, sier Hansen.

Naturlig med frustrasjon
Norske Liverpool-supportere ergrer seg naturlig nok over 1-2-tapet i dag, men synes ikke det er grunn til stor opphisselse over Torres usportslige krittspark.

Da André Bergdølmo gjorde noe liknende for Strømsgodset i 2007 mente daværende Stabæk-leder Lars Bohinen at handlingen tilsvarte å «å pisse på fotballen».

- At Torres blir frustrert er helt naturlig, og så lenge han sparker i bakken er det ikke så veldig ille. Det er ikke så mange som blir skadelidende av det. Det finnes verre måter å vise frustrasjon på, sier Pål Christian Møller som er leder i Liverpool Supporters' Club Scandinavian Branch
til Dagbladet.

Møller mener slike ting oftest går mest utover spillerens lag, selv om han ikke har noen tro på at det var nettopp et ujevnt krittmerke som førte til at Torres misset en gigantsjanse like før slutt.

- Det var tydelig at det var mye frustrasjon, det virket som at både Torres og andre ikke klarte å holde fokuset på å vinne kampen, sier supporterleder Møller.

På pressekonferansen på Old Trafford i går fortalte manager Rafa Benitez at han tok en prat med Torres i pausen, og at det var ok etterpå.

- Vi snakket om dette. Det er ikke lett når du hver kamp får situasjoner du ikke forstår som spiller, mens du er ute på banen og slåss. Noen ganger kan du ikke forstå disse tingene, og da må du bare snakke med ham.

Har ikke gitt opp
Med tapet i går kjemper Liverpool i motbakke for å klare 4. plassen. Norske Liverpool-supportere har ikke gitt opp tanken om Champions League på Anfield også neste sesong.

- Nei, nei, selvfølgelig ikke. De andre lagene har tøft kampprogram, og vi ser at alle lag taper endel kamper. Ingenting er avgjort, men det blir tøft, sier Møller.

Han ønsker samtidig at Rafa Benitez får forsette som sjef over sommeren, aller helst uten amerikanere med slunken lommebok.

- Det er vanskelig for ham å gjøre en fullgod jobb, når han har en så vanskelig situasjon rundt seg. Å skifte ut en manager har jeg ikke tro på, du må skifte eiere og få inn nye penger, sier Møller.

Han håper på en bedre stall til høsten, og har troen på at Liverpool ikke ender tomhendte i mai.

SCORET PÅ ANDRE FORSØK: Wayne Rooneys skudd, fra krittmerket Torres sparket i, ble reddet av Pepe Reina. United-spissen nettet enkelt på returen. Foto: AP/Jon Super
SCORET PÅ ANDRE FORSØK: Wayne Rooneys skudd, fra krittmerket Torres sparket i, ble reddet av Pepe Reina. United-spissen nettet enkelt på returen. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Europa League er en cup vi absolutt kan komme helt til topps i, på gross av tøff trekning. Vi er gode nok. Jeg tror Liverpool kan vinne resten av kampene, sier Møller.

- Du er ikke deprimert etter et tap mot United?

- Nei, gleden av å vinne er mye større enn sorgen ved å tape. Dette er en del ved å være Liverpool-supporter. Totalt sett har vi hatt så mange gode øyeblikk at vi må tåle å tape, etter tre strake seirer mot United.

LEDELSE: Torres leverte en praktheading i nettet etter under fem minutter. Foto: AP/Jon Super
LEDELSE: Torres leverte en praktheading i nettet etter under fem minutter. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!