Torres stoppet Schalkes seiersrekke

Chelsea vant 3-0 på tysk jord.

• Schalke - Chelsea 0-3 (0-1)

(Dagbladet): Schalke hadde vunnet mot både Basel og Steaua, og ikke sluppet inn noen mål, i gruppe E.

Men det var før Chelsea kom på besøk til Die Königsblauen i Gelsenkirchen.

Schalke-trener Jens Keller har et lag som sliter med flere skadede spillere, deriblant Klaas-Jan Huntelaar og Jefferson Farfan. Og han hadde forhånd hintet om at han ville være fornøyd om ett poeng ble værende i den tyske byen etter Chelsea-besøket.

Men den ambisjonen endte med 3-0-tap for tyskerne.

- Hvis man spiller som søppel, som vi gjorde mot Basel, så må man rydde opp, og vi ryddet opp, sier Chelsea-manageren om kveldens opprydning i Gelsenkirchen.
Tidlig fra Torres Allerede fem minutter ut i kampen viste gjestene fra London at de ville annerledes.

Fernando Torres spilte sin 100. kamp fra start for Chelsea i kveld - og kunne feire det med både ett og to mål.

En corner fra Frank Lampard ble sendt videre av Branislav Ivanovic til Fernando Torres på bakerste. Ballen fikk gå forbi flere Schalke-spillere, og spanjolen hadde ingen problem med å heade ballen ned og inn i nettmaskene bak Timo Hildebrand til en tidlig ledelse for Chelsea.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 HVA? Slapt forsvarspill førte til at Fernando Torres kunne sette inn sitt første Champions League-mål denne sesongen. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix
HVA? Slapt forsvarspill førte til at Fernando Torres kunne sette inn sitt første Champions League-mål denne sesongen. Foto: AP Photo/Frank Augstein/NTB Scanpix Vis mer

Etter scoringen bød ikke gjestene på det store showet, mens hjemmelaget forsøkte å komme seg til sjanser i motsattt ende, uten å lykkes.

Mot slutten av første omgang fikk Schalcke en dobbelsjanse, først på skudd fra Kevin Prince-Boateng på avstand, før Roman Neustädter utfordrer Petr Chec med hodet på en corner.

Hjemmelaget hadde fortjent en utlikning med tanke på hvem som hadde ballen og sjansene utover i første omgang.

Torres doblet Andre omgang startet med en gedigen Fernando Torres sjanse. På frispark fra Lampard, gikk Torres opp og headet ballen - rett i tverrliggeren.

Men i det 68. minutt fikk spanjolen hull på byllen igjen - men ved flott forarbeid av lagkameratene.

Etter en feilpasning i Schalke-laget snappet Eden Hazard opp ballen på egen banehalvdel, og startet kontringen. Ballen sendte han videre til Oscar på høyrekanten, som tok med seg ballen opp langs kanten, før den ble sendt videre til Torres inne i boksen - som satte inn sin andre scoring for kvelden.

Etter den andre scoringen gikk lufta ut av tyskerne, som ble straffet for det mot slutten.

I det 86. minutt utnyttet Chelsea og Eden Hazard Schalkes feilpasninger igjen. Chelsea-spilleren dro med seg ballen fra midtbanen - og gikk hele veien aleine - og satte inn 3-0-målet.

Andre på tysk jord Dermed tok Chelsea sin andre borteseier på tysk jord. Den første kom mot Stuttgart i 2002/2003.

 STOPPET:  Schalke har ikke sluppet inn mål så langt i årets Champions League - men det var før Chelsea og Fernando Torres kom på besøk. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix
STOPPET: Schalke har ikke sluppet inn mål så langt i årets Champions League - men det var før Chelsea og Fernando Torres kom på besøk. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay/NTB Scanpix Vis mer

Og nå er det London-laget som topper gruppe E.

- Vi var heldige som scoret det tidlige målet. I andre omgang var det de individuelle kvalifikasjonene som gjorde forskjellen. At vi klarte å ta de seks poengene på bortebane var svært viktig, sier Torres om seieren i Tyskland og i Romania, sier Fernando Torres til Uefa.com etter kampen.

- Vi har to hjemmekamper hjemme nå, så vi er i en god posisjon til å kvalifisere oss, og vi skal forsøke å avslutte på toppen (we'll try to finish top). Det var en viktig seier for oss, sier José Mourinho ifølge BBC.