SPÅR RASK BEDRING: Så fort laget forstår ideene til André Villas-Boas, om en raskere og mer direkte spillestil, vil Chelsea bli langt vanskeligere å hanskes med. Det mener Fernando Torres, som har savnet tempo i laget fram til nå. Foto:  REUTERS/Phil Noble
SPÅR RASK BEDRING: Så fort laget forstår ideene til André Villas-Boas, om en raskere og mer direkte spillestil, vil Chelsea bli langt vanskeligere å hanskes med. Det mener Fernando Torres, som har savnet tempo i laget fram til nå. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Torres strever med trege og gamle lagkamerater

Peker ut Chelsea som det minst engelske laget i England.

(Dagbladet): Touchen, steget og skarpheten virket å være tilbake hos Fernando Torres i sesongens første bortekamp mot Stoke.

Men etter tre kamper står han fortsatt med en smultring i målprotokollen - faktisk står han med bare én scoring på 27 kamper for klubb- og landslag siden overgangen fra Liverpool i januar.

Det er en nesten uvirkelig statistikk for en spiss av Torres' kaliber. Men selv er han overbevist om at det vil løsne så snart laget tar til seg spillestilen André Villas-Boas forsøker å innføre, som vil gjøre Chelsea langt mer direkte i spillestilen enn tidligere.

For øyeblikket opplever spanjolen at eldre og temposvake spillere sinker framdriften i laget.

- Av alle de engelske lagene, er Chelsea kanskje det laget som spiller minst engelsk. Det er på grunn av den spillertypen som finnes her - en eldre spiller, med lavt tempo og mye ballbesittelse. Det er noe klubben prøver å endre på nå, sier Torres i et sjeldent åpenhjertig intervju med ligabbva.com - den offisielle sida til den spanske ligaen.

Jubler for Mata
Intervjuet er selvsagt fanget opp av engelske medier, og selv om Torres ikke nevner navn, bør kanskje en mann som Frank Lampard (33 år) føle seg truffet.

Torres sikter nemlig først og fremst til midtbanen når han peker på temposvakheter, og derfor er han glad for at Villas-Boas nå har styrket stallen med Juan Mata.

- Det er ikke enkelt å finne midtbanespillere, fordi de beste allerede er i de beste klubbene. Men at Mata har kommet vil tilføre et annet tempo i laget. I de neste kampene vil du se resultatene av det, og jeg håper midtbanen kan tilpasse seg. Det er hva du trenger i Premier League. Ellers fungerer ikke laget, sier Torres.

- Han (Mata) har alle de ferdighetene som vil hjelpe Chelsea til et høyere nivå, slik at vi igjen kan være der oppe ved siden av United, forhåpentligvis i år.

Imponert over Sturridge
Selv er Torres en utpreget bakromsspiss som lever av å få ballene slått inn bak motstandernes forsvarsfirer, slik Steven Gerrard gjorde det gang på gang da de herjet sammen i Liverpool.

I Chelsea er han blitt en mer møtende og stasjonær spiss - og det har mildt sagt funket dårlig.

- Når laget begynner å forstå ideene til den nye treneren, om rask og direkte fotball, kommer det til å bli veldig bra, lover Torres.

Han har ikke bare pepper å komme med til lagkameratene, en som har imponert ham stort er unggutten Daniel Sturridge, som var på utlån i Bolton det meste av fjorårssesongen.

- Daniel Sturridge har ikke vært spilleklar på noen kamper, men han er en fantastisk spiller. Kanskje er han den som har overrasket meg mest siden jeg kom hit, sier Torres.

SIKTER TIL LAMPARD?: Torres håper midtbanen kan tilpasse seg et høyere tempo. Foto: EPA/ROBIN PARKER
SIKTER TIL LAMPARD?: Torres håper midtbanen kan tilpasse seg et høyere tempo. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer