Torres takket for EM-uttaket med scoring

Spania slo Sør-Korea i nest siste oppkjøringskamp.

TRAFF BLINK: Fernando Torres satte inn det første målet i Spanias storseier over Sør-Korea. Foto: SCANPIX/AFP/ALEXANDER KLEIN
TRAFF BLINK: Fernando Torres satte inn det første målet i Spanias storseier over Sør-Korea. Foto: SCANPIX/AFP/ALEXANDER KLEINVis mer

Fernando Torres var tilbake i Spanias landslag og feiret med scoring da Sør-Korea ble slått 4-1 i nest siste oppkjøringskamp før EM-sluttspillet.

Torres har tanket selvtillit med flere scoringer på tampen av sesongen i England, og ikke minst med mesterligaseier i Chelsea. Vicente del Bosques avgjørelse om å ta ham med i EM-troppen ser ut til å ha vært smart, for allerede 11 minutter ut i onsdagens kamp i Bern nikket Torres inn ledermålet.

Spania er fortsatt uten spillerne fra Barcelona og Athletic Bilbao, som spilte cupfinale fredag. Del Bosque startet med to mann som ikke er i EM-troppen og byttet inn flere etter hvert.

Kim Do-heon utlignet for Sør-Korea og sørget for uavgjort til pause, men i annen omgang sikret Spania en klar seier.

Xabi Alonso scoret på straffespark etter en hands av Cho Yong-hyung. Santi Cazorla økte på frispark, mens Alvaro Negredo satte punktum til 4-1.

For Sør-Korea var kampen oppvarming til VM-kvalifiseringskamper mot Qatar og Libanon i begynnelsen av juni, mens Spania forbereder seg til å forsvare EM-tittelen sin. Oppgaven er å sørge for at laget er både europa- og verdensmester i minst to år til.

Det var Spanias nest siste testkamp før EM-sluttspillet, og den avsluttet en ukelang treningsleir i Østerrike. Søndag spiller Spania sin siste oppkjøringskamp, også det mot asiatisk motstand. Kina er motstander i Sevilla.

(NTB)