VINNERMÅLET: Her sklir Fernando Torres inn Liverpools vinnermål mot Blackburn. Foto: AP
VINNERMÅLET: Her sklir Fernando Torres inn Liverpools vinnermål mot Blackburn. Foto: APVis mer

Torres tilbake som matchvinner

Men ble Gerrard beroliget?

|||(Dagbladet) Liverpool - Blackburn 2-1.

Fernando Torres spilte fra start for første gang på seks uker, og han markerte naturligvis dette med en scoring - hans første i 2010.

Matchvinnerscoringen sørget for en svært viktig Liverpool-seier, ettersom både Manchester City og Tottenham også sikret seg trepoengere i helga.

EffektiveHjemmelaget sleit derimot å spille seg til store sjanser de første tre kvarterene. Men da de kom seg inn i boksen og i farlige situasjoner, da var de helrøde nådeløse.

Steven Gerrard både startet og avsluttet angrepet da han sendte Liverpool i føringen etter 20 minutter. Han spilte vegg med Yossi Benayoun og kippet ballen elegant over Paul Robinson.

Scoringen til Fernando Torres rett før pause var kanskje ikke like pen, men det var et klassisk goalgettermål. Maxi Rodriguez slo inn fra kanten og Torres skled ballen inn i halvåpent mål fra kloss hold.

TILBAKE: Fernando Torres spilte fra start for første gang på seks uker. Her takker han Maxi Rodriguez for den målgivende pasningen. Foto: EPA
TILBAKE: Fernando Torres spilte fra start for første gang på seks uker. Her takker han Maxi Rodriguez for den målgivende pasningen. Foto: EPA Vis mer

Mellom disse scoringene var det Blackburn som skapte mest. De sto høyt og var halvfarlige både på kontringer og i etablert spill - men det måtte en straffe til for at det skulle bli scoring.

Jamie Carragher rotet borti ballen mens han lå nede i feltet og Keith Andrews var sikker fra krittmerket - fire minutter før Torres scoret 2-1-målet til Liverpool.

Skapte liteSteven Gerrard sa for et par dager siden at han har vært bekymret for Liverpools angrepsspill. Han mener de har skapt for lite, men var fornøyd med prestasjonen og de tre målene borte i Europa League mot Unirea.

- Jeg har vært litt bekymret over at vi har skapt lite. Vi har ikke spilt bra nok framover i det siste, så det var godt å få tre mål. Vi har forsvart oss bra, men er nødt til å ta noen sjanser på den siste tredelen av banen også, sa Gerrard ifølge Press Association.

Og det er kanskje ikke noen grunn til å friskmelde angrepsspillet til Liverpool etter denne kampen, to mål og tre poeng til tross. For igjen skapte gutta fra Beatles-byen skuffende lite.

De hadde likevel relativt bra kontroll utover i kampen - men kan takke keeper José Reina for alle poengene. På overtid strakk han seg nemlig helt ned ved stolperota for å avverge en Christopher Samba-heading.