Torres vil pensjonere Zidane i kveld

Spania møter Frankrike kl.21.

(Dagbladet.no): Spania-Frankrike direkte kl.21.

Zinedine Zidane har varslet at VM nok blir det siste den franske magikeren gjør på fotballbanen. I kveld er et Spania i storform første hinder på veien mot fransk VM-suksess.

Men Spanias toppscorer Fernando Torres førtidspensjonerer mer enn gjerne Zidane.

Håper det blir hans siste kamp

- Siden dette er Zidanes siste mesterskap, vil han selvfølgelig prøve å komme så langt som mulig med Frankrike, sier Torres til Sportinglife.

- Men vi vil selvfølgelig gjøre alt vi kan for at det ikke skjer. La oss håpe dette blir hans siste kamp.

- Et stort lag

Den 22-årige Atletico Madrid-stjernen har virkelig funklet i Tyskland, på et spansk lag som endelig ser ut som de kan være med å kjempe helt inn i et sluttspill.

STJERNESKUDD: Fernando Torres har storspilt i VM så langt, og nå vil han sende Zidane hjem til pensjonisttilværelsen. Fotio:AP/SCANPIX
STJERNESKUDD: Fernando Torres har storspilt i VM så langt, og nå vil han sende Zidane hjem til pensjonisttilværelsen. Fotio:AP/SCANPIX Vis mer

Men Torres akter ikke å undervurdere verdensmestrene fra 1998.

- Vi vet de har et stort lag, og vi respekterer de. Men vi frykter ikke Frankrike, sier Torres.

- De ble bare nummer to i gruppen sin, det må være en grunn til det.

Zidane selv stenger følelsene ute før kveldens gigantoppgjør i Hannover.

- Jeg sier aldri til meg selv at dette kan bli min siste kamp. Alt jeg tenker på er å avansere til kvartfinalen, sier Zidane i følge Belfasttelegraph.

Zidane på benken?

I siste gruppespillkamp startet Frankrike med David Trezeguet på topp i tospann med Thierry Henry. Nå som Zidane er tilbake fra karantene forventes Trezeguet å starte på benken igjen.

Spania har aldri slått Frankrike i en mersterskapskamp, men har en seier mer enn Frankrike i innbyrdes oppgjør. Lagene har aldri møttes i VM, men tre ganger i EM. Sist i 2000, da en Zinedine Zidane på høyden av karrieren sikret fransk seier med et vidunderlig frispark.

Torres vil pensjonere Zidane i kveld

Spania kommer til kampen med 25 kamper uten tap. Sist spanierne tapte var for Portugal i EM-sluttspillet i 2004. Frankrike har virket rustent i gruppespillet, men landslagssjef Raymond Domenech har stor tro på avansement.

Positiv spenning

- Selvfølgelig er det et press, men bare i positiv forstand. Dette er et press som skaper positiv spenning. Jeg er sikker på at Frankrike kan vinne VM i 2006, sier Domenech til det offisielle VM-nettstedet.

Sannsynlige lag: Spania: Casillas, Sergio Ramos, Puyol, Pablo, Pernia, Xavi, Alonso, Fabregas, Raul, Torres, Villa.

Frankrike: Barthez, Gallas, Abidal, Thuram, Sagnol, Malouda, Makelele, Vieira, Zidane, Ribery, Henry.

Følg kampen direkte på Dagbladet.no kl.21.

•Din kommentar: Hvem vinner kveldens gigantduell?

<B>ZIZOUS SISTE DANS:Zinedine Zidane spiller sitt siste mesterskap, og ønsker å runde av en strålende karriere på en verdig måte.