Torres vil selges

Liverpool sier nei.

BER LIVERPOOL LYTTE: Fernando Torres har skriftlig framsatt ønske om å bli solgt. Liverpool sier imidlertid nei. Nyheten kommer bare timer etter at klubben ble enig med Ajax om en overgangssum for Luis Suarez.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
BER LIVERPOOL LYTTE: Fernando Torres har skriftlig framsatt ønske om å bli solgt. Liverpool sier imidlertid nei. Nyheten kommer bare timer etter at klubben ble enig med Ajax om en overgangssum for Luis Suarez.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

LONDON/OSLO (Dagbladet): Wayne Rooney har gjort det, Carlos Tevez har gjort det, Darren Bent har gjort det og nå har også Fernando Torres fulgt etter med å framsette ønske om å bli solgt fra klubben har er under kontrakt med.

Overgangssøknader fra stjernespisser har vært en gjennomgangsmelodi i Premier League-sesongen 2010-2011, og nå er det altså en spansk publikumsfavoritt som har satt forholdet til egne supportere på prøve.

Et av spørsmålene som meldte seg da nyheten sprakk om at Liverpool var blitt enige med Ajax om en overgangssum for Luis Suarez, var om uruguyaneren som en makker til, eller en erstatter for Torres.

Dersom det hadde vært opp til Torres alene, hadde svaret vært sistnevnte alternativ. Liverpool har likevel sitt de skulle ha sagt, i og med at 26-åringen er under kontrakt i to og et halvt år til.

Derfor avslo de blankt den skriftlige overgangssøknaden Torres leverte inn fredag, melder klubben på egen hjemmeside

- Fernando er bundet av en langtidskontrakt med klubben, og vi forventer at han respekterer løftet han ga Liverpool FC og klubbens supportere da han skrev under avtalen, heter det i uttalelsen fra klubben.

Avslo Chelsea-bud Det var andre gang i løpet av noen timer at Liverpool følte seg tvunget til å komme med offentlige uttalelser om Torres' framtid.

Engelske avislesere våknet nemlig opp til overskrifter om at Chelsea hadde lagt inn bud på 320 millioner kroner, noe Livepool bekreftet. Samtidig ga de klar beskjed om at spissjuvelen ikke var til salgs.

Torres slo seg imidlertid ikke til ro med avslaget, og Sky Sports' ekspert på spansk fotball, Guillem Balague, var tidlig ute med å rapportere at landsmannen ville at Liverpool skulle gå i forhandlinger med London-klubben.

Løftebrudd? Seinere fulgte vanligvis velinformerte journalister som Tony Barrett i The Times (betalingstjeneste) og Sid Lowe i The Guardian etter med tilsvarende historier, som skulle vise seg å stemme med sannheten.

ØYNER FORSTERKNINGER: Chelsea-sjef Carlo Ancelotti har ikke gitt opp jakten på Fernando Torres. I går bekreftet han overfor pressen at han har deltatt i samtaler med klubbledelsen om en overgang. Nye bud på spanjolen er ventet før overgangsvinduet stenger.Foto: Keith Hammett/Dagbladet
ØYNER FORSTERKNINGER: Chelsea-sjef Carlo Ancelotti har ikke gitt opp jakten på Fernando Torres. I går bekreftet han overfor pressen at han har deltatt i samtaler med klubbledelsen om en overgang. Nye bud på spanjolen er ventet før overgangsvinduet stenger.Foto: Keith Hammett/Dagbladet Vis mer

Torres selv har fortsatt til gode å bryte tausheten. Derfor befinner motivene hans for å ønske seg bort foreløpig kun på spekulasjonsstadiet.

Den mest brukte teorien synes å være at Liverpools nye eiere, Fenway Sports Group, ikke har vist nok til å overbevise ham om at klubben igjen kommer til å spise kirsebær med den hjemlige og europeiske fotballeliten. 

Ingen City-trussel Med kjøpet av Suarez synes likevel timingen å være merkelig, selv om det kommer til å kreves ytterligere investeringer i dagens mannskap.

Noe av forklaringen kan imidlertid ligge i Manchester Citys kjøp av Edin Dzeko tidligere i januarvinduet. Chelseas interesse i Torres har vært langvarig, og det er velkjent at de la inn et bud i fjor sommer. Da var også City på spissjakt, og Roman Abramovitsj lite lysten på å bli dratt inn i en budkrig, som trolig ville nådd astronomiske høyder.

City virker å være ferdighandlet i denne omgang, men mye kan skje fram mot sommeren. Pengekrana i Abu Dhabi kommer neppe til å skrus igjen før Uefas regelverk om økonomisk fair play implementeres med full tyngde.

Derfor så trolig Chelsea en åpning til å skaffe seg Torres uten konkurranse. Mye tyder på at de heller ikke lar seg stoppe, selv om Liverpool-ledelsen har inntatt et tydelig standpunkt utad.

Nå eller aldri for Chelsea Dagbladet var til stede på fredagens Chelseas-pressekonferanse på klubbens treningsanlegg i Cobham, drøye fire mil utenfor London sentrum.

Den skulle egentlig ha handlet om dagens FA-cup match mot Everton. Men det meste dreide seg om budet på Torres. Manager Carlo Ancelotti bekreftet i går ettermiddagt at han hadde deltatt i samtaler med klubbledelsen om å signere Fernando Torres.

- Vi vil prøve hver gang det dukker opp en mulighet til å hente en spiller som vil forsterke laget. Jeg trenger ikke fortelle når vi kommer til å slå til. Når vi forsøker noe, snakker vi sammen og tar en avgjørelse. Jeg kjente til budet, og er ikke overrasket, for jeg vet hva klubben holder på med. Klubbledelsen gjør en fantastisk jobb på overgangsmarkedet, og gjør alt de kan for å forsterke stallen, sa Ancelotti om det første.

Et nytt og forbedret tilbud virker å være på trappene. I neste omgang kommer Chelsea etter sigende til å legge 40 millioner pund på bordet (cirka 370 millioner kroner). Samtidig skal de være villige til å sende spisstalentet Daniel Sturridge motsatt vei.

Etter hva Dagbladet erfarer, er det Torres eller ingen, og nå eller aldri for Chelsea. Det betyr i klartekst at dersom januarhandelen går i vasken, er andre spisskjøp uaktuelle, og at Liverpool ikke kommer til å motta et nytt bud etter sesongen.

ERSTATTER ELLER MAKKER?:  Luis Suarez er bare en legesjekk og forhandlinger om personlig kontrakt unna å bli Liverpool-spiller. Spørsmålet er om han hentes inn som en makker til, eller erstatter for Fernando Torres. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos
ERSTATTER ELLER MAKKER?: Luis Suarez er bare en legesjekk og forhandlinger om personlig kontrakt unna å bli Liverpool-spiller. Spørsmålet er om han hentes inn som en makker til, eller erstatter for Fernando Torres. Foto: SCANPIX/REUTERS/Robin van Lonkhuijsen/United Photos Vis mer

Chelsea håper sannynligvis på at Liverpool er mer medgjørlige nå som Luis Suarez snart er på plass på Merseyside.

Torres skal ha framforhandlet en muntlig avtale da han skrev under den nye kontrakten i 2009 som gjør at Liverpool må la ham gå for 50 millioner pund, men den kan angivelig ikke utløses før til sommeren.

LIVERPOOL-AGN: Chelsea skal være villige til å la spisstalentet Daniel Sturridge gå til Liverpool som en del av avtalen om et kjøp av Fernando Torres.Foto: SCANPIX/EPA/JONATHAN BRADY
LIVERPOOL-AGN: Chelsea skal være villige til å la spisstalentet Daniel Sturridge gå til Liverpool som en del av avtalen om et kjøp av Fernando Torres.Foto: SCANPIX/EPA/JONATHAN BRADY Vis mer