Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Torres viste at han er «the man»

Alonso til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WIEN (Dagbladet.no): Da Dagbladet Sportmagasinet møtte Fernando Torres i forkant av EM, var det bare én ting som sto i hodet på ham: At Spania gikk helt til topps.

- Akkurat nå er ingenting viktigere enn at landet mitt vinner EM. Personlig håper jeg å prestere på samme nivå som jeg har gjort i Premier Leauge denne sesongen. Hvis det skjer, kan jeg ta sommerferie som en lykkelig mann, sa Liverpool-spissen.

Scorer i store kamper

Det gikk som planlagt. Riktignok har Torres strevd litt med å gjenskape prestasjonene på klubblaget, men det alle vil huske er målet som sikret Spania deres første trofé siden 1964.

At han gjorde det i en av de største kampene enn fotballspiller kan oppleve er ingen tilfeldighet, mener lagkamerat i Spania og Liverpool, Xabi Alonso.

- I kveld viste han at han er mannen for de store kampene, sier Alonso til Dagbladet.no.

Og har et poeng: I sesongen som var scoret Torres mot Inter i åttendelsfinalen i Champions League, mot Arsenal i kvartfinalen og mot Chelsea i semifinalen.

Før han altså kronet det hele med å score EM-finalens eneste mål.

AVGJORDE: Fernando Torres løper i fra Lahm, rekker ballen før Lehmann og chipper inn 1-0 og spansk EM-gull. Foto: Martin Meissner/AP
AVGJORDE: Fernando Torres løper i fra Lahm, rekker ballen før Lehmann og chipper inn 1-0 og spansk EM-gull. Foto: Martin Meissner/AP Vis mer

FIFAs pris som årets spiller vinner han neppe i år, men Alonso utelukker ikke muligheten.

- Det er mange spillere som kan bli det, og Fernando er helt klart en av dem. Han har alle kvalitetene til å kunne bli verdens beste fotballspiller, fastslår Alonso.

Vil ikke sammenligne

For Torres var gårsdagens triumf den første store tittelen på seniornivå. Alonso har en Champions League-triumf fra 2005 å sammenligne med.

Overfor Dagbladet.no vegrer Alonso seg for å sette de to titlene opp mot hverandre.

- Det er forskjellig. Jeg vet ikke om dette er større eller ikke. Jeg setter veldig pris på dem begge, svarer han diplomatisk.

Å vinne ligaen med Liverpool er noe Alonso mangler, men om han spiller i helrødt neste år er fortsatt et uavklart spørsmål.

- Jeg vil ikke snakke om framtida mi nå, svarer han.

image: - Torres viste at han er «the man»

Han vil heller ikke se så langt inn i framtida som til VM i Sør-Afrika om to år, der det unge spanske laget vil ha sanket ytterligere erfaring.

- Nå vil jeg bare nyte øyeblikket, og så skal jeg på ferie, smiler han.

Men understreker:

- Vi fortjente virkelig å vinne denne turneringen. Det heldige øyeblikket var da vi slo Italia på straffer. Etter den kampen fikk vi mye selvtillit.

<B>HYLLER KOMPISEN:</B> Xabi Alonso sier Fernando Torres i går viste at han er en mann for de store kveldene.
<B>VENTETIDA ER OVER:</B> Fernando Torres var den store helten da 44 års trofè-tørke tok slutt for Spania i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!