MØTER STORLAG: Celtic er etter alt å dømme klar for sin vanskeligste oppgave under Ronny Deilas ledelse når Inter er motstander i europaligaens 16-delsfinale torsdag. Foto: REUTERS/Russell Cheyne
MØTER STORLAG: Celtic er etter alt å dømme klar for sin vanskeligste oppgave under Ronny Deilas ledelse når Inter er motstander i europaligaens 16-delsfinale torsdag. Foto: REUTERS/Russell CheyneVis mer

Torsdag møter Deilas Celtic Inter: - Sesongens største kamp

Europa League.

Celtic er etter alt å dømme klar for sin vanskeligste oppgave under Ronny Deilas ledelse når Inter er motstander i europaligaens 16-delsfinale torsdag.

Celtic Park er for lengst utsolgt foran storkampen, og Glasgow-klubbens norske trener ser ingen grunn til å trekke ned temperaturen foran det som uansett blir en minneverdig fotballkveld.

- For oss er dette sesongens største kamp. Vi møter en fantastisk motstander, sier Deila til den italienske sportsavisen Gazzetta dello Sport. Intervjuet er gjengitt av blant andre forzaitalianfootball.com.

I Celtic-historien er det lite som rager høyere enn året 1967. Da kunne den skotske storklubben ta med seg europacuptrofeet hjem til Glasgow etter å ha slått nettopp Inter 2-1 i finalen i Lisboa. Celtic var første britiske vinner av den gjeveste europacupturneringen.

- Jeg husker finalen i 1967. Tiden har endret seg siden da, men vi har fortsatt med oss lagånden i det mannskapet, sier Deila.

Det hører med til historien at telemarkingen ikke er født før 1975, åtte år etter den historiske Celtic-triumfen på portugisisk jord.

Tøff oppgave Dersom Celtic skal trekke det lengste strået også denne gangen, er Deila krystallklar på at torsdagens kamp på Celtic Park blir nøkkelen.

- Vi må få mest mulig ut av hjemmekampen. Vi spiller foran 60.000 tilskuere, og det er én av våre store styrker, sier han.

39-åringen innser samtidig at motstanden som venter er formidabel.

- Inter er et stort lag i europeisk sammenheng. De kjenner de psykologiske fordelene og ulempene ved å spille på dette nivået, sier Deila, vel vitende om at hans eget lag er noe mer uerfarent.

Roberto Mancinis Inter-mannskap sendte for øvrig av gårde et realt skremmeskudd i sin generalprøve foran møtet med Celtic. Søndag ble Atalanta slått 4-1 på bortebane.

Formsterk Johansen Celtic har på sin side også vist fin form den siste tiden. Lørdag ble St. Johnstone slått 2-1 i den skotske ligaen. Stefan Johansen ble matchvinner og scoret i sin tredje kamp på rad.

Deilas menn er også videre i begge de hjemlige cupene og kan fort ta tre trofeer i Skottland denne sesongen. Sånn sett blir et eventuelt europaligaavansement mer regnet som en bonus.

- Hjemme i Skottland ønsker vi å vinne alt vi er med i. I Europa skal vi bare prøve å nå så langt vi kan, sier Deila.

Seier mot Inter torsdag vil i alle tilfeller gi Glasgow-klubben et nytt løft.

(NTB)