Leder GET-ligaen: Vålerenga, her ved Jesper Hoel, leder GET-ligaen med åtte poeng ned til rivalen Lørenskog. De to møtes i kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Leder GET-ligaen: Vålerenga, her ved Jesper Hoel, leder GET-ligaen med åtte poeng ned til rivalen Lørenskog. De to møtes i kveld. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixVis mer

Torsdagens oddstips: Hockeyfeber og cup-Randers

Lørenskog - Vålerenga blant godbitene i GET-ligaen, men vi må til Danmark for å finne det beste oddsspillet.

Lars Dybwad er Dagbladets odds- og tippeekspert. I tillegg til å levere daglige tippeanalyser skriver han jevnlig artikler om odds og tipping i sin oddsblogg.

Tipsene presenteres igjen i artikkelform, mens vi venter på nye oddstipssider. 

Torsdag er sjelden noen super oddsdag når det ikke spilles Europa League, og det kan være greit å spare spillekontoen til helgens bredere utvalg. Har tro på danske Randers i cupen, men denne kan dessverre ikke spilles single, og en liten dobbel er dermed konstruert.

Dagens: Randers

239. Randers - FC Midtjylland                       
Odds: 2,20 - 2,95 - 2,60  

Dansk cup, kvartfinale. Randers har tatt Superliga-nivået meget bra etter opprykket sist sesong, og holder der en femteplass. Er altså også klare for kvartfinale i den danske cupen, og mye tyder på at laget stiller med sitt sterkeste lag. Satser hardt på denne cupen, og håper å revansjere det skuffende 0-1-tapet hjemme for AaB fredag. Drar for øvrig fordel av å ha spilt sin seriekamp fredag, og har tre dager ekstra hvile sammenlignet med bortelaget. Randers har 5-1-3 hjemme i ligaen, slo Midtjylland 2-1 her i oktober. Sistnevnte er nummer ni i Superliga, med ni poeng færre enn hjemmelaget. Spilte mandag 1-1 borte mot AGF. Et godkjent resultat, men har altså bare tre dager å hente seg inn på. Fem skader i laget gjør stallen noe tynnere. Svake 1-2-6 på bortebane, og 2,20 på hjemmelaget i denne kvartfinalen kan prøves.  

Som nevnt må denne kombineres med noe, og mye mål i følgende hockeykamp bør være et greit alternativ:

227. Tønsberg V. - Sparta Sarpsborg Over/under 5.5                   
Odds: 1,25 - 2,65    

Over/under 5,5 mål. Tønsberg troner øverst på listen over lagene med mest mål i kampene, primært takket være alle baklengsmålene. Har 8,71 mål i snitt i sine matcher så langt, godt over ett mål foran neste lag. 19-2 er fordelingen over/under. Sparta Sarpsborg er mer moderate med sine 14-7. 1,25 på over 5,5 mål markeres. 

Dette gir en dobbel til 2,75 i odds. Ønsker du å ta litt mer risiko kan du jo ta en kikk på dagens analyser.

For de som savner dagens villeste, et høyodds-alternativ, kan jeg gi en liten anbefaling i retning Stjernen borte mot Storhamar, til 4 i odds.

Alle oddsanalyser:

219. Lillehammer IK - Stavanger Oilers          
Odds: 2,45 - 4,20 - 1,90                

Norsk ishockey, GET-ligaen. Lillehammer er så langt nummer fem med 31 poeng, 13 bak bortelaget. Har tilnærmet lik fordeling mellom tap og seiere, men har vært sterke hjemme i Kristins Halls med syv seiere og tre tap. 1-5 borte mot Vålerenga sist, men leverte god innsats og en brukbar prestasjon, selv om man savnet en skikkelig goalgetter. En del spennende unggutter. Slo Stavanger hjemme i september. Stavanger Oilers var bare sekunder fra finalespill i kontinentalcupen, men det raknet på slutten, og Oilers ga mye av skylden til de danske dommerne. Må nå fortsette jakten på ledende Vålerenga, er åtte poeng bak. Brukbare borte med syv seiere og fire tap. Sliter litt med skader, og ber sitt styre pent om å hente inn forsterkninger. Hadde håpet å levere et spenstig tips på hjemmelaget her, og gjør det for så vidt også, men oddsen er dessverre flere tideler under det jeg håpet på.

220. Lillehammer IK - Stavanger Oilers Over/under 5.5             
Odds: 1,50 - 1,95                

Over/under 5,5 mål. Lillehammer har fordelingen 14-7 hva gjelder over/under, Stavanger Oilers har det laveste målsnittet i GET-ligaen, og fordelingen 12-8. Seks scoringer da lagene møttes i Lillehammer i september, tre scoringer da de møttes i Stavanger i oktober.

221. Rosenborg IHK - Frisk-Asker Tigers            
Odds: 2,15 - 4,10 - 2,15                

Norsk ishockey, GET-ligaen. Rosenborg ligger på åttendeplass med 21 poeng. Har vunnet seks kamper, hvorav to etter forlengning. Tapt 15 kamper, hvorav fem etter forlengning. Verdt å merke seg at laget glimter til med gode resultater, som for eksempel 6-3 borte mot Lørenskog 22. november, men dette skjer oftest på bortebane. Er det svakeste hjemmelaget i GET-ligaen, og bare tatt åtte av sine poeng der. Stusselig hjemmetap etter straffeslag mot Tønsberg sist. Begge kampene mot Frisk Asker så langt denne sesongen har gått til sudden death, Frisk har trukket det lengste strået begge gangene. Asker-laget holder en sjetteplass med 31 poeng, men har i november måned slitt langt mer enn tidligere i sesongen, og bare vunnet to av syv kamper. Stygge 0-6 hjemme mot Stjernen sist, en kamp som på Frisk Askers hjemmesider beskrives som «det totale mørket». Vil nok vise seg fra en bedre side her, og får et lite tips.

222. Rosenborg IHK - Frisk-Asker Tigers Over/under 5.5                     
Odds: 1,40 - 2,15        

Over/under 5,5 mål. De to innbyrdes oppgjørene så langt var begge målrike. Rosenborg er nest øverst på listen over lagene som har flest scoringer for og i mot i kampene sine, med et snitt på 7,29 per kamp. Fordelingen over/under er 15-6. Frisk Asker har 14-7. 1,40 på over 2,5 mål nærmest en innsats.

223. Storhamar Dragons - Stjernen                                 
Odds: 1,40 - 4,75 - 4,00        

Norsk ishockey, GET-ligaen. Storhamar har ikke vært i aksjon på en uke, siden det tynne 3-4-nederlaget hjemme mot Vålerenga. Spilte en god kamp mot serielederen, men den totale poengfangsten bekymrer noe. Er nummer syv med 21 poeng, og har så langt hatt den antatte fordelen å spille 12 hjemmekamper, mot bare åtte bortekamper. Kun vunnet fire av de 12 hjemmekampene, én etter forlengning. Stjernen ligger helt sist med 15 poeng, men fikk en kraftig oppmuntring med 6-0 borte mot Frisk Asker sist. Det var lagets første seier på ti kamper; også da vant Stjernen mot Frisk Asker! To av fire seiere på 21 kamper er altså mot det samme laget. Har signert den unge backen Nikita Kolesnikovs som en forsterkning. Hjemmelaget er ikke bedre enn at 4,00 i odds på borteseier er mest fristende.

224. Storhamar Dragons - Stjernen Over/under 5.5                   
Odds: 1,40 - 2,15                

Over/under 5,5 mål. Storhamar har fordelingen 15-5 hva gjelder over/under, Stjernen har 15-6. Problemet til Stjernen har vært å sette forsvaret, det fungerte mot Frisk sist. Ser likevel 1,40 på over 5,5 mål som mest aktuelt i denne.

225. Storhamar Dragons - Stjernen Handikap 0-1                      
Odds: 1,70 - 5,95 - 2,37    

Stjernen er gitt ledelsen 1-0 ved start. Storhamar har hatt en tendens til å være involvert i jevne kamper i det siste, mens det for Stjernen er mer enten eller. Har litt tro på bortelaget i kveldens kamp, og de får tipset.

226. Tønsberg Vikings - Sparta Sarpsborg                                 
Odds: 4,00 - 4,75 - 1,40    

Norsk ishockey, GET-ligaen. Nyopprykkede Tønsberg Vikings er nest sist med sine 18 poeng, hvorav ti er tatt hjemme. Har totalt vunnet seks kamper, tre av dem etter sudden death eller straffeslag. 3-2 borte mot Rosenborg på nettopp straffeslag sist. Begge de to tidligere møtene mot Sparta Sarpsborg har fortsatt etter tredje periode. Tønsberg vant hjemmekampen i sudden death, men tapte borte på straffer. Har således hatt et brukbart tak på Sparta tabellposisjonen tatt i betraktning. Plages av usikkerhet rundt økonomi og trener Rune Gulliksens fremtid. Sparta Sarpsborg har to strake tap, sist med 1-2 hjemme mot Lørenskog. Er nummer fire med 35 poeng, 15 av dem tatt borte, der laget har havnet i forlengning i halvparten av kampene. Har slitt litt med skader denne sesongen, først på backer, så på løpere. Situasjonen begynner å hjelpe nå. Lander likevel på en U, da en del statistikk peker mot det godt betalte utfallet.

227. Tønsberg Vikings - Sparta Sarpsborg Over/under 5.5                   
Odds: 1,25 - 2,65    

Over/under 5,5 mål. Tønsberg troner øverst på listen over lagene med mest mål i kampene, primært takket være alle baklengsmålene. Har 8,71 mål i snitt i sine matcher så langt, godt over ett mål foran neste lag. 19-2 er fordelingen over/under. Sparta Sarpsborg er mer moderate med sine 14-7. 1,25 på over 5,5 mål markeres.

228. Tønsberg Vikings - Sparta Sarpsborg Handikap 1-0          
Odds: 2,37 - 5,95 - 1,70    

Tønsberg er gitt ledelsen 1-0 ved start. Tror dette kan bli litt enten eller, og 1,70 på Sparta tross handicap er mest fristende.

229. Lørenskog - Vålerenga      
Odds: 2,05 - 4,10 - 2,25                

Norsk ishockey, GET-ligaen. Toppkamp i denne ligaen, mellom serietoer og serieleder, som også er store rivaler. Det er Lørenskog som ligger etter, med åtte poeng, litt i strid med hva ekspertene trodde på forhånd. 2-1 borte mot Sparta sist, før det et noe overraskende hjemmetap mot Rosenborg. Har åtte seiere hjemme, to tap. Ett av tapene var mot nettopp Vålerenga, som har vunnet begge lagenes innbyrdes oppgjør denne sesongen, men som gikk tapende ut da lagene spilte sluttspill i vår. Vålerenga har fire strake seiere og funnet vinneroppskriften igjen etter litt surr i begynnelsen av måneden. 5-1 hjemme mot Lillehammer sist. Er GET-ligaens beste bortelag med seks ordinære seiere, to etter overtid og to tap etter overtid. Dette er åpent. Tror mest på bortelaget, men oddsen er knapp.

230. Lørenskog - Vålerenga Over/under 5.5    
Odds: 1,50 - 1,95

Over/under 5,5 mål. Mye mål i de to innbyrdes oppgjørene hittil denne sesongen. Lørenskog har fordelingen 13-8 hva gjelder over/under, mens Vålerenga har 15-6. 1,50 på over 2,5 mål mest aktuelt.

231. Lørenskog - Vålerenga Handikap 0-1                                 
Odds: 2,75 - 5,95 - 1,55    

Vålerenga er gitt ledelsen 1-0 ved start. Tror dette blir jevnt, og hadde vel egentlig håpet at Lørenskog skulle få fordelsmålet, slik at jeg kunne spilt en knapp borteseier. Markerer nå en knapp hjemmeseier, men ikke like komfortabel med det spillet tross oddsen på 5,95.

239. Randers FC - FC Midtjylland                       
Odds: 2,20 - 2,95 - 2,60                            

Dansk cup, kvartfinale. Randers har tatt Superliga-nivået meget bra etter opprykket sist sesong, og holder der en femteplass. Er altså også klare for kvartfinale i den danske cupen, og mye tyder på at laget stiller med sitt sterkeste lag. Satser hardt på denne cupen, og håper å revansjere det skuffende 0-1-tapet hjemme for AaB fredag. Drar for øvrig fordel av å ha spilt sin seriekamp fredag, og har tre dager ekstra hvile sammenlignet med bortelaget. Randers har 5-1-3 hjemme i ligaen, slo Midtjylland 2-1 her i oktober. Sistnevnte er nummer ni i Superliga, med ni poeng færre enn hjemmelaget. Spilte mandag 1-1 borte mot AGF. Et godkjent resultat, men har altså bare tre dager å hente seg inn på. Fem skader i laget gjør stallen noe tynnere. Svake 1-2-6 på bortebane, og 2,20 på hjemmelaget i denne kvartfinalen kan prøves.