Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torstein (16) puster Stabæks superspisser i nakken

«Norges største talent» endelig klar for Tippeligaen.

(Dagbladet.no): Stabæks Torstein Andersen Aase er blant de yngste spillerne på Dagbladet.nos talentliste før denne sesongen, men trener Jan Jönsson ser ikke bort fra at superparet Nannskog og Gunnarsson kan få konkurranse allerede i år.


- Torstein er en angriper som er tidlig utviklet og som kan markere seg i Tippeligaen. Han har en fin innstilling i tillegg til bra fysikk. Det gjør at han kan ta skikkelig for seg, sier Stabæk-trener Jan Jönsson til Dagbladet.no.

Aase selv synes det er veldig moro at Jönsson trekker fram ham som et navn å følge med på, selv om planen i utgangspunktet er andredivisjonsspill denne sesongen.


- Alt tippeligaspill tar jeg som en bonus. Men jeg er forberedt på at muligheten kan by seg, sier han.

Måtte ha disp som 14-åring

Aases høyde på 188 cm kan gi Stabæk et godt spillealternativ på topp, der Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson som oftest har fått herje fritt langs bakken.

Men hodestyrken som kommer med høyden trenger ikke gå utover evnene i beina, noe unggutten har vist med en slepen venstrefot.

- Jan (Jönsson) har nok rett i at god fysikk for alderen er blant mine største styrker, og så mener jeg vel jeg har en grei teknikk til den kroppen, mener Aase overfor Dagbladet.no.

ALLEREDE RUTINERT I RØDT: Torstein Andersen Aase har utviklet seg gjennom G-landslagene, nå er det tid for å prøve seg mot de mest voksne gutta. Her mot Nederlands U17-lag i februar. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
ALLEREDE RUTINERT I RØDT: Torstein Andersen Aase har utviklet seg gjennom G-landslagene, nå er det tid for å prøve seg mot de mest voksne gutta. Her mot Nederlands U17-lag i februar. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Torstein Andersen Aase måtte ha dispensasjon av NFF for å gå inn på tredjedivisjonsnivå som 14-åring, og ble kåret til Norges største fotballtalent under 20 år i 2006 (Kniksen diplom).

16-åringen kommer fra Nordstrand før denne sesongen, men til tross for at han nå har hoppet opp et nivå og spiller blant landets desiderte toppspillere, føler han seg trygg i Stabæk.

- De er kjempeflinke til å ta seg av unggutta i klubben, både trenere og spillergruppa har vært utrolige, sier Aase, som allerede i en stund har vært fast inventar på G17-landslaget.

Beundrer spisskonkurrentene - og Sjevtsjenko 

Nå benytter unggutten den nye hverdagen til å suge til seg så mye som mulig av det han ser på treningsfeltet.

- Både Daniel Nannskog og Veigar Pall Gunnarsson er helt fantastiske spillere. Jeg er bare imponert, og i den alderen jeg er i kan jeg ikke gjøre annet enn å prøve å lære så mye som mulig, sier han om Stabæks radarspisspar.

I tillegg til sine nye lagkamerater trekker han fram superangriper Andrej Sjevtsjenko som et av sine store forbilder.

- Men det er jo litt synd det som har skjedd med ham de siste sesongene, sier 16-åringen, og henviser selvfølgelig til ukrainerens noe tøffe tid etter overgangen til Chelsea og britisk fotball.

image: Torstein (16) puster Stabæks superspisser i nakken

Slår gjerne pappa

Torstein Andersen Aases far er ingen ukjent mann i fotball-Norge, og landslagslege Thor Einar Andersen følger spent med på sønnens utvikling.

- Jeg er glad for at han har fått sjansen i en klubb som Stabæk, som har en god spillergruppe og en super trener. I forhold til det jeg var som fotballspiller, er Torstein mer offensiv, sier Thor Einar Andersen til Dagbladet.no.

- Er han et større fotballtalent enn det du var?

- Det vil jeg ikke uttale meg om, fotballen har forandret seg siden den gang, ler landslagslegen, som spilte i Start da klubben tok sine to eneste titler i serien.

Ler gjør også sønn Torstein da vi stiller det samme spørsmålet til ham.

- Vel, off the record kan jeg vel si at det hadde vært moro å slå pappa, i hvert fall i antall tippeligakamper. Men jeg har stor respekt for det han fikk til, flirer Aase.

image: Torstein (16) puster Stabæks superspisser i nakken
ERSTATTET STJERNA: Torstein Andersen Aase kom inn for Daniel Nannskog i seieren over Vålerenga i går, og flere innhopp kan det bli i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media