Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Torstein Horgmo tok gull i X-games foran 40 millioner tv-seere

- Det sykeste noensinne.

ØVERST PÅ PALLEN: Med trikset switch backside triplecork 1440 i finalen i big air i X-games i januar tok Torstein Horgmo sin tredje X-games-seier i big air foran Mark McMorris og Ståle Sandbech. Foto: Snowboardforbundet
ØVERST PÅ PALLEN: Med trikset switch backside triplecork 1440 i finalen i big air i X-games i januar tok Torstein Horgmo sin tredje X-games-seier i big air foran Mark McMorris og Ståle Sandbech. Foto: Snowboardforbundet Vis mer

• Stem på din kandidat lenger ned i saken! Vi trekker ut 12 vinnere som får tilsendt gavekort på XXL til en verdi av 200 kroner.

(Dagbladet): I januar i år lander Torstein Horgmo trikset switch backside triplecork 1440 i finalen i big air i X-games i Aspen.
Et triks som aldri før har blitt landet i en konkurranse.

Tredje seieren Og Horgmo lander trikset når det gjelder som mest.

Kjørerne har 18 minutter på seg til å sette så mange triks de klarer, og de to høyeste poengscorene blir tellende, og lagt sammen. Og den norske 25-åringen setter triple cork både med venstre- og høyrefoten først i sitt aller siste forsøk.

- Dette var det sykeste noensinne! Jeg skjønner ikke en skit nå! Jeg trodde tiden hadde gått ut, men så fikk jeg heldigvis et siste run, sier Horgmo til TV 2.

For hoppet får han 50 av 50 mulige poeng, og ender med lik poengsum som Mark McMorris, men med høyere score på enkelttriks blir han historisk da han tar sin tredje seier i big air i X Games.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg forsøkte på dette for en uke siden, og jeg tenkte jeg skulle gi det en sjanse her. Av alle konkurranser jeg har vunnet tidligere, er dette helt klart det beste. Dette er den sykeste konkurransen jeg har vært en del av, sier Horgmo ifølge ESPN.

Nesten hemmelig Horgmo prøvde å holde trikset hemmelig før konkurransen, noe som ikke var lett, siden han ofte trente sammen med konkurrenter.

- Vi klarte å holde det semihemmelig. Mark McMorris og Torstein Horgmo trener sammen og pusher hverandre hele tiden, så det var vanskelig å holde det helt hemmelig. De fleste ventet at han skulle gjøre en ny backside triple cork, sier landslagssjef Thomas Harstad til Dagbladet.

40 millioner seere X-games har 40 millioner tv-seere og 100.000 tilskuere.

- Det her er den drøyeste big air-finalen som har vært noen gang. Det var utrolig gøy å kjøre og vinne i en finale med så høyt nivå, perfekt hopp, og en ekstremt spennende battle. Alt var perfekt for å vise snowboarding fra den aller beste side, sier Horgmo via Snowboardforbundet.

Landslagssjef Thomas Harstad beskriver Torstein sin prestasjon slik:

- Alle er i ekstase. En finale som kan beskrives som den mest grensesprengende noensinne i snowboardhistorien, sier han til Snowboardforbundets hjemmesider.