Tørum: - Våre beste spillere må bli bedre

Sapara og Iversen langt unna formen.

STAVANGER (Dagbladet.no): Viking - RBK 1-1.

Rosenborg haltet i gang i årets tippeliga med uavgjort borte mot Viking. Trønderne sleit seg til poenget uten å imponere eller sjarmere.

Og det var stjernespillerne som sviktet.

Steffen Iversen var omtrent usynlig. Marek Sapara er langt unna fjorårsformen. Roar Strand løper nok like mye som før, men uten å få til veldig mye. På benken fra start satt talentet Daniel Braaten.

Trener Knut Tørum unnskylder de beste spillerne, og viser til at både indreløperne og midtbanen hadde problemer i oppgjøret mot Viking.

- Tempoet må opp. Nå ble det for mange pasninger på midtbanen og sidene, dermed fikk vi heller ikke utnytte egenskapene til de beste, forklarer Rosenborg-trener Knut Tørum etter kampen.

Han mente at mange leverte en innsats under pari i åpningskampen.

- Sapara fikk ikke være så kreativ som han er på sitt beste. Spillerne gikk på gode løp, men pasningene kom for seint. I tillegg hadde vi noen debutanter som var preget av stundens alvor. De har store ambisjoner og vist glimt av storhet, men jeg har også sett dem bedre før, sier Rosenborg-treneren.

IKKE SEG SELV: Marek Sapara sto riktignok bak Rosenborgs utlikningsmål, men var ikke i nærheten av å dominere slik han gjorde i fjor høst. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
IKKE SEG SELV: Marek Sapara sto riktignok bak Rosenborgs utlikningsmål, men var ikke i nærheten av å dominere slik han gjorde i fjor høst. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Overtent Riseth

Rosenborg startet med både Vidar Riseth og altså Braaten på benken. Riseth var nesten overtent da han kom inn etter pause. Han gikk i knallharde dueller med særlig Hannes Sigurdsson, og ble pepet ut hver gang han fikk ballen. Det motivertete tydelig bare Riseth enda mer, og han var en viktig årsak til at Rosenborg klarte å snu kampen i andre omgang.

Da en opplagt og stadig like sterk Braaten også kom inn på venstrekanten, ventet det problemer for Viking. Hjemmelaget måtte kjempe som løver for å holde nullen, to ganegr smalt det i treverket bak Iven Austbø.

- Vi fikk godt betalt for de byttene. Det ble ikke fullt så enkelt for Viking å forsvare seg, sa Tørum, som mener det er bare småting som mangler før Rosenborg-maskinen er i rute igjen.

I går var det et lurt frispark fra Sapara som sikret trønderne poenget. Ballen var innom en annen spiller på turen til nettmaskene.

- Mye vilje i Viking

Årets Viking-utgave er røffere i kantene enn fjorårets myke lag uten selvtillit. Nå retter spillerne ryggen, de satser i dueller og kjemper om hver ball. I oppgjøret mot Rosenborg var det tydelig at dette er et lag som ikke ville komme skeivt ut, koste hva det koste ville.

- Og vi har landets beste spiss i Peter Ijeh. Det han gjør med ballen, gjør ingen ham etter, skryter Viking-trener Uwe Rösler.

Tørum: - Våre beste spillere må bli bedre

Samspillet med hjemvendte Hannes Sigurdsson må også være løfterikt for Viking-teamet. Der Ijeh er teknisk smart, rask og lur, er Sigurdsson sterk og frekk.

Islendingen ofrer seg i hver eneste duell, og vinner mange baller både i lufta og på bakken.

- Det er så masse vilje i dette laget, det er gøy å spille på Viking, sier Hannes Sigurdsson.

<B>FORVENTER MER:</B> RBK-trener Knut Tørum er enig i at de beste spillerne på Rosenborg må bli bedre.
LANGT UNNA FORMEN:</B> Steffen Iversen er en skygge av det han var i fjor høst.