Tørum ferdig i Rosenborg

Løst fra kontrakten i dag tidlig.

(Dagbladet.no): Så var det slutt for Knut Tørum, under et halvt døgn etter bragden mot Valencia på Lerkendal.

I dag la Rosenborg følgende melding ut på sin hjemmeside.

«Knut Tørum gir seg som trener med umiddelbar virkning. Pressekonferanse klokka 11.00 på Lerkendal.».

RBK har til tider overbevist stort i Champions League, men i serien ligger trønderne bare på en sjetteplass.

Lærerik tid på Lerkendal

Tørum sier til RBK-sida at han har prøvd så godt han kan, men at tabellen viser at han ikke har lyktes.

- Rosenborg har alltid operert som et kollektiv og da blir det feil å tviholde på posisjoner, sier Tørum om sin egen avgang. 

Allerede før kampstart i går ble det hevdet at Valencia-kampen ble Tørums siste. På pressekonferansen på Lerkendal i går kveld bekreftet 36-åringen at hvis han ønsket å gi seg på topp var gårsdagen en flott sjanse.

Tørum ferdig i Rosenborg

- Tiden i Rosenborg har likevel vært både lærerik og minnerik, og de siste ukene vil ikke kunne skygge for de gode opplevelsene jeg har hatt, sier Tørum til klubbsida

Rosenborg opplyser at Tørum slippes etter et møte mellom treneren og styret i klubben.

Betales ut 2008

Vestlendingen får ei sluttpakke som innebærer lønn i ett år, ut 2008-sesongen.

- Vi legger naturligvis ikke skylden på treneren alene. I forrige sesong var Tørum klubbens redningsmann og det vil han alltid bli husket for, sier RBK-styreleder Terje Svensen til klubbens hjemmeside.

Styrelederen forteller at Tørum og klubben ble enige om at han slutter.

- Tonen i samtalene har vært preget av ryddighet, og Tørum er en behagelig og reflektert person å forholde seg til, sier Svendsen.

Tørum-assistent Trond Henriksen overtar treneransvaret ut sesongen, sammen med Kåre Ingebrigtsen. Begge to er gamle RBK-spillere fra Nils Arne Eggens tid på brakka.

Henriksen ble Tørums assistent da vestlendingen ble hovedtrener etter Per-Mathias Høgmo i fjor sommer.

Henriksen får sin debut som RBKs midlertidige sjefstrener når Lyn kommer på besøk til Lerkendal søndag. Og han styrer trønderne når laget skal møte Valencia igjen i Champions League, borte på Mestalla 6. november.

RBK-TRENER FRA JULI 2007 TIL OKTOBER 2008: Knut Tørum sikret seriegull for Rosenborg i fjor. I år har han ikke lyktes i serien. I dag fikk han svi for det, da RBK løste ham fra kontrakten. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
RBK-TRENER FRA JULI 2007 TIL OKTOBER 2008: Knut Tørum sikret seriegull for Rosenborg i fjor. I år har han ikke lyktes i serien. I dag fikk han svi for det, da RBK løste ham fra kontrakten. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

Tidligere denne uka er det blitt spekulert kraftig i at Rosenborg ønsker seg Gent-trener Trond Sollied som ny trener på sikt.

Allerede søndag er den tidligere Rosenborg-treneren på privat Trondheims-besøk. Sollied betrakter bare RBK og landslaget som mulige grunner til å komme hjem til Norge.

- Min situasjon er grei. Jeg har en kontrakt med Gent. Skal jeg bryte den, må jeg kjøpes ut, og alt er jo mulig i fotball, sa Sollied til Nordlys i går.

Tørum ferdig i Rosenborg