Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

Tørum ferdig i Start

Sier opp med umiddelbar virkning. - Det måtte komme før eller siden, sier supporterne.

(Dagbladet): Knut Tørum har i dag sagt opp sin stilling som trener i Start, og han forsvinner med umiddelbar virkning.

«Knut Tørum har gjort en god jobb for IK Start i den perioden han har vært hovedtrener for klubben og har tilført spillergruppen og klubben verdifull kompetanse som danner et godt grunnlag for å bygge laget og klubben videre. Partene ønsker hverandre lykke til videre,» skriver klubben i en pressemelding.

Start møter Strømsgodset til cupkamp i kveld, da uten Tørum på sidelinja. Frode Fredriksen leder laget til en ny trener er ansatt.

- De to har sagt seg villig til å trå til når denne situasjonen er oppstått. Vi er helt trygge på at det sportslige blir ivaretatt på en god måte. Nå er det viktigste å konsentrere seg om cupkampen og helgens seriekamp, sier Hovstad til klubbens hjemmeside.

Respekterer avgjørelsen Tørum informerte spillergruppa tidligere i dag, og Ole Martin Årst takker Tørum for innsatsen.

- Vi respekterer Knuts avgjørelse og takker ham for samarbeidet de siste to og halvt årene. Men her er det viktig å få frem at vi alle tar vår del av ansvaret for at vi sportslig ikke har levert gode nok resultater den siste tiden, sier Årst til klubbens hjemmeside.

Tørum tok over Start i desember 2008, og ledet klubben i 2009 til en 9. plass. I fjor ble det en 8. plass.

- Bra for Start Pressetalsmann i Menigheden, Terje Roland, sier til Dagbladet at det var til det beste for alle parter at Tørum nå trekker seg.

- Det var vel nødvendig at det kom nå, selv om tidspunktet var litt merkelig med bare noen få timer igjen til kamp, sier Roland.

Før sesongen ble det gjort klart at Tørum ikke ville få fornyet kontrakt i Start, noe klubben har fått kritikk for i etterkant. Når de sportslige resultatene i tilllegg har uteblitt har flere etterlyst at Tørum burde trekke seg.

- Knut har ikke hatt tillit blant spillergruppen eller ledelsen, så det måtte komme før eller siden. Ledelsen har sagt at kontrakten skulle evalueres i løpet av sommeren, og Tørum gjør Start en bjørnetjeneste med å si opp da tviler jeg på at det kommer noen kompensasjon, sier Roland.

Han sier at supporterne alltid har likt Tørum selv om resultatene den siste tiden ikke har vært de beste.

- Han er utrolig sympatisk, og har aldri klaget på dommere eller motstandere. Knut har alltid hatt et smil på lur.