Tørum fikk klem av alle spillerne

Etter den tårevåte pressekonferansen.

• Ord for ord: Les alt som skjedde på pressekonferansen

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Tidligere i dag ble det klart at Knut Tørums triumf mot Valencia i går kveld ble det siste han fikk bidra med i klubben. Før spillerne gikk ut til sin første trening med den ferske trenerduoen Trond Henriksen/Kåre Ingebrigtsen, tok gamletreneren farvel med sine tidligere elever.

- Spillerne er en stor grunn til at familien Tørum har trivdes så godt i Trondheim. I garderoben ønsket de meg hell og lykke videre, og jeg fikk en klapp på skulderen og en god klem fra hver eneste en av dem.

- Det er godt å kunne skilles på en slik måte også, sier mannen som ble Rosenborgs redningsmann i fjor.

Selv om han beskriver de to siste årene i Trondheim som fantastiske, vet han ikke om han returnerer som fotballtrener.

- Vi får se hva som skjer, nå skal jeg hjem og slappe av først. Det er ikke noe mål å komme seg tilbake til Bergen, sier han.

Gråtkvalt på pressekonferansen

På dagens pressekonferanse slet han med å holde tårene tilbake. Da den avgåtte RBK-treneren skulle takke for seg, ble det for mye.

TØFT Å VÆRE TRENER: Knut Tørum begynte å gråte og måtte på et tidspunkt forlate hele pressekonferansen. At han ikke har trening i å holde avskjedstaler, er likevel et godt tegn. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
TØFT Å VÆRE TRENER: Knut Tørum begynte å gråte og måtte på et tidspunkt forlate hele pressekonferansen. At han ikke har trening i å holde avskjedstaler, er likevel et godt tegn. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Jeg vil rette en stor takk til spillerne, som har lært meg mye. Måten de sto opp på i går, var fantastisk, sa en gråtkvalt Tørum, som etter beste evne prøvde å dempe gråten med noen slurker av colaen som sto på bordet.

- Jeg må også rette en stor takk til Trond og de andre trenerne. Sent i går kveld kom Trond og lurte på om han så ut som gjedden i sivet.., sa Tørum, før han måtte forlate pressekonferansen et minutt for å samle seg.

Etter å ha fullført pressekonferansen sammen med styreleder Terje Svendsen og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen møtte den sympatiske strilen pressekorpset på Lerkendal.

- Har ikke trening i avskjeder

- Det ble tøft oppå der. Jeg har ikke trening i sånt, sa Tørum etterpå.

- Hva opplever du som det verste med å slutte som hovedtrener i RBK?

- Det tyngste er vel at man har jobbet så hardt, og ikke har klart det. I tillegg trives hele familien Tørum ekstremt godt her i Trondheim, så det blir tungt å eventuelt forlate byen også.

- Har du følt deg alene når det har blåst i Rosenborg?

Tørum fikk klem av alle spillerne

- Tidvis har jeg vel egentlig det, men det er vel bare å se i øynene at treneren har ansvaret, selv i en stor organisasjon som RBK. 

Tørum fikk klem av alle spillerne
GJEDDEN I SIVET? - Sent i går kveld kom Trond og lurte på om han så ut som gjedden i sivet, forteller Knut Tørum (t.v.) om Trond Henriksen (t.h.). I midten: Kåre Ingebrigtsen som midlertidig overtar treneransvaret sammen med Henriksen.