- Tørum kan bli en ultimat trener

Sier Eggen, som nå jakter på Sollied.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Knut Torbjørn Eggen innrømte i går at han ikke har det beste forholdet til Knut Kjartan Tørum.

Men på dagens pressekonferanse - hvor trener Tørums avgang ble offentliggjort og forklart - var sportsdirektøren full av lovord om den nå avgåtte treneren.

• Les også: Pressekonferansen, ord for ord

- Jeg fikk et spørsmål en gang om hvem som er den ultimate treneren, og jeg svarte at det ikke finnes en ultimat trener. Men Knut har alle forutsetninger for å bli en ultimat trener, mener Knut Torbjørn Eggen.

Jobber opp mot Sollied

Nå er det han som får i oppgave å melde aktuelle trenerkandidater inn for styret - og han bekrefter at Trond Sollied er en kandidat.

- Jeg vet at dere kommer til å spørre om Trond Sollied, og han er et interessant navn. Når Trond sier at det kan være interessant å komme tilbake, er det min plikt å sjekke om det er mulig, svarer sportsdirektøren.

- Når det er sagt, er Trond trener i Gent, og det må vi også forholde oss til, tillegger han. 

MELLOM STYRELEDEREN OG SPORTSDIREKTØREN: Knut Tørum flankert av styreleder Terje Svenden (t.v.) og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
MELLOM STYRELEDEREN OG SPORTSDIREKTØREN: Knut Tørum flankert av styreleder Terje Svenden (t.v.) og sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

• Les også: Sollied til Trondheim i helga

- Ny trener så raskt som mulig

- Hva slags dialog har RBK med Sollied?

- Vi jobber med det, men vet at han er hos en annen klubb. Foreløpig er vi nødt til å holde det internt, svarer han. Om tidsperspektivet, sier han det følgende:

- Vi vil ikke sette dato for når vi skal ha ny hovedtrener på plass. Men det må skje så raskt som mulig.

Inntil videre er det paret Kåre Ingebrigtsen og Trond Henriksen som får ansvaret for å holde RBK-skuta på rett kjøl.

AKTUELL: At Trond Sollied er en mann det jobbes med på Lerkendal, bekreftes i dag av sportsdirektør Knut Torbjørn Eggen.