- Tørum kan ha blitt for snill

Skammelsrud sier enkelte spillere må piskes på trening.

(Dagbladet.no): Tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud er ikke veldig overrasket over at Knut Tørum må gå. Sjetteplass i Tippeligaen er for dårlig for trønderlaget.

Men samtidig etterlyser han en sjølransakelse hos de som ansetter trenere i Rosenborg. Tørum er nå den femte treneren som er innom siden Nils Arne Eggen sa takk for seg.

- Jeg vet ikke hvor mange ganger ledelsen skal få lov til å ansette en kompetent trener, for etter kort tid å sparke vedkommende ut som inkompetent. Tålmodighet må nok til, sier den tidligere midtbanestrategen til Dagbladet.no.

Vanskelig etter Eggen

Han mener noe av etterfølgernes problem er at Eggen seniors suksess la lista svært, svært høyt. Om det var tøft å hoppe etter Bjørn Wirkola, er det tøft å trene etter Eggen.

- De resultatene han oppnådde, er vanskelig å kopiere, konstaterer Skammelsrud tørt.

Samtidig er jo paradokset at Tørum i går trakk et «Eggen-resultat» opp av hatten da Valencia ble beseiret 2-0 i Champions League - bare tre dager etter skandaletapet for Lillestrøm.

Fikk ut potensialet for sjelden

BLID: Knut Tørum hadde tillit i spillergruppa, men ble i dag sparket av Rosenborgs styre. Tidligere kaptein Bent Skammelsrud mener folk høyere i systemet bør gå i seg sjøl. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
BLID: Knut Tørum hadde tillit i spillergruppa, men ble i dag sparket av Rosenborgs styre. Tidligere kaptein Bent Skammelsrud mener folk høyere i systemet bør gå i seg sjøl. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Dette er en totalt merkelig verden. I går viste jo laget det potensialet vi har sett i glimt i hele år. En periode så vi det sånn cirka annenhver kamp, men i det siste har det blitt sjeldnere, påpeker Skammelsrud.

- Kan Tørum som trener ha blitt for snill?

- Det kan ha skjedd. Da vi oppnådde store ting ute i Europa under Eggen, ble vi likevel pint på trening dagene derpå. Uten at vi skal skjære alle spillere over en kam, så er det en del som trenger å piskes på hver trening for å holde seg på tå hev, svarer Skammelsrud.

- Godt at Knut fikk en sånn slutt

- Ellers har noen en tendens til å sovne litt hen, tillegger Skammelsrud, som på ingen måte vil frita spillerne for ansvar.

I dag gleder han seg mest over at Tørum fikk et så fantastisk sorti som han faktisk fikk med gårsdagens festkamp:

- Det var nok godt for Knut.

- Tørum kan ha blitt for snill
- Tørum kan ha blitt for snill
KRITISK: Bent Skammelsrud ber flere tenke gjennom sin rolle etter at Rosenborg har byttet trener fem ganger siden Nils Arne Eggen sa takk for seg.