Tørum krever at RBK setter foten ned

Tror sommel har kostet poeng.

(Dagbladet.no): Rosenborg er på sjetteplass i Tippeligaen med tre runder igjen. Laget har bare vunnet tre av de siste sju kampene.

Den fattige poenghøsten skyldes delvis kontraktssommel i klubben, mener trener Knut Tørum.

- Ja. Jeg skjønner godt at spørsmålene dukker opp, men det tar bort fokus fra det som skal skje ute på banen, sier Tørum til Trønderavisa.

RBK-treneren forstår at spillere med en usikker framtid kan miste fokus, og krever nå at hele spillergruppa bare konsentrerer seg om møtet med LSK søndag.

- Tenk deg selv at du har to måneder igjen av arbeidskontrakten. Da vurderer du sammen med familie og andre nær deg hva som skal skje etterpå. Det er helt naturlig, sier Tørum til avisa.

Fire RBK-spillere har bare kontrakt på Lerkendal ut sesongen - i tilegg har Vidar Riseth ifølge avisa en klausul som gjør at han kan forsvinne etter sesongslutt.

Tørum liker ikke spekulasjonene rundt spillerne, og mener klubben må sørge for tidligere avklaringer framover. Han gir både klubb, spillere og agenter skylda.

- Klubben burde ha satt foten ned for lenge siden, sier Tørum.

FOR MYE SPØRSMÅL OG URO RUNDT KONTRAKTER: Knut Tørum mener RBK fått på plass avtaler for spillere tidligere. Miika Koppinen (t.h) er en av spillerne som kan gå gratis ved sesongslutt. Foto: Scanpix
FOR MYE SPØRSMÅL OG URO RUNDT KONTRAKTER: Knut Tørum mener RBK fått på plass avtaler for spillere tidligere. Miika Koppinen (t.h) er en av spillerne som kan gå gratis ved sesongslutt. Foto: Scanpix Vis mer