SA OPP: Knut Tørum svarer på spørsmål fra media etter at han onsdag sa opp sin stilling som hovedtrener for fotballklubben Start.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SA OPP: Knut Tørum svarer på spørsmål fra media etter at han onsdag sa opp sin stilling som hovedtrener for fotballklubben Start. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Tørum manglet motivasjon til å fortsette i Start

Assistenten leder laget mot Strømsgodset i kveld.

Knut Tørum har hatt en vanskelig vår i Start. Onsdag sa han seg ferdig med trenerkarrieren i sørlandsklubben etter to og et halvt år.

Nyheten om trenerens avgang kom bare timer før 4.-rundekampen i NM mot Strømsgodset. Tørum forteller at han bestemte seg tirsdag kveld til tross for at han hadde brukt dagen til forberedelser til cupkampen.

- Jeg manglet det armslaget og den kraften som en trener trenger for å få Start-skuten på rett kjøl og få ryddet opp i garderoben. Når det i tillegg er blitt stilt flere og flere spørsmål rundt trenerens rolle etter hvert tap i det siste, håper jeg dette kan løse litt av floken for Start, sa Tørum til NTB.

I mars i år opplyste klubbledelsen at bergenseren ikke kom til å bli tilbudt ny kontrakt når avtalen hans løp ut etter årets sesong. Tørum erkjenner at det har vært en vanskelig vår med manglende støtte.

- Å jobbe i vissheten om at jeg ikke fikk ny kontrakt skulle i utgangspunktet være uproblematisk. Men i det øyeblikket det butter imot, blir det en faktor som fort dukker opp. Oppsigelsen er samtidig en erkjennelse av at jeg ikke helt hadde den støtten og posisjonen som kreves for å rydde opp i situasjonen Start er i nå, sier han.

- God jobb Start benyttet anledningen til å takke Tørum for en godt gjennomført jobb og ønsket treneren lykke til videre.

- Knut Tørum har gjort en god jobb for IK Start i den perioden han har vært hovedtrener for klubben og har tilført spillergruppen og klubben verdifull kompetanse som danner et godt grunnlag for å bygge laget og klubben videre, skrev Starts daglige leder Sveinung Hovstad i en pressemelding.

Veien videre har ikke Tørum helt staket ut ennå. Sammen med familien vil han vurdere om han fortsetter innen fotballen et annet sted i Norge.

- Det er vanskelig å si. At dette skjedde nå kom like overraskende på meg som alle andre. Vi har ikke andre planer enn at vi skal kose oss på sankthansaften. Deretter får vi bruke tiden til å planlegge og få til en god framtid enten på Sørlandet eller et annet sted i fotballriket, sa 39-åringen.

Fredriksen leder laget Assistenttrener Frode Fredriksen får ansvaret som hovedtrener i onsdagens kamp mot Strømsgodset, mens keepertrener Erik Ruthford Pedersen får rollen som assistenttrener.

- De to har sagt seg villig til å trå til når denne situasjonen er oppstått. Vi er helt trygge på at det sportslige blir ivaretatt på en god måte. Nå er det viktigste å konsentrere seg om cupkampen og helgens seriekamp, sier Hovstad til ikstart.no.

Tørum avslører at han fortsatt håper på Start-suksess selv om han skilles fra klubben.

- Jeg håper inderlig at jeg kan få se dem spille cupfinale i høst. Det hadde vært supergøy. Og så håper jeg at guttene klarer å snu trenden slik at kampene bikker de gule og svartes vei.

- Tar ansvar Start hadde en god start på sesongen med tre seirer på de fire første kampene, men siden er det gått tyngre. Gultrøyene ligger tredje sist i eliteserien.

- Vi respekterer Knuts avgjørelse og takker ham for samarbeidet de siste to og et halvt årene. Men her er det viktig å få fram at vi alle tar vår del av ansvaret for at vi sportslig ikke har levert gode nok resultater den siste tiden, sier kaptein og leder av spillerutvalget, Ole Martin Årst, til klubbens nettsted.

Tørum ble ansatt som Start-trener etter at klubben rykket opp fra 1. divisjon i 2008. Han har tidligere også vært trener i blant annet Rosenborg og Moss.

(NTB)