Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tørum skal jobbe med Rosenborg igjen

Leder RBK-eid selskap.

(Dagbladet.no): Fire måneder etter den tårevåte avskjeden på Lerkendal, kommer nyheten om at Knut Tørum skal jobbe tett opp mot RBK igjen.

Tørum er ansatt som daglig leder i selskapet XTY Sports Tracking, som lager en analysebrikke som gjør at alle bevegelser til alle spillere på banen kan spores ved hjelp av et posisjoneringssystem.

Selskapet eies blant annet av av Radionor, Olympiatoppen og Rosenborg Ballklub, melder rbk.no.

Rosenborg skal være med å teste brikken og analysesystemet, som Tørum håper kan bli tatt i bruk i Tippeligaen allerede neste år.

- Dette gjør det mulig å analysere det hver enkelt spiller gjør gjennom en kamp, og vi kan følge alle spillerne samtidig. Dette er først og fremst et unikt verktøy for trenere og sportslig ledelse. Den andre siden er den kommersielle. Vi skal tilrettelegge for TV, og for nettbaserte medier. Det gir uante muligheter for statistikk og analyse, sier Tørum.

Og han synes ikke det er problematisk å jobbe så nært opp mot klubben han måtte forlate sist høst.

- Nei, det går greit, vi skiltes som venner, og det blir bare artig å kunne jobbe tett sammen, sier bergenseren.

Forrige uke snakket Tørum med Strømsgodset om analyse. Litt hemmelighetsfulle uttalelser fra både treneren og Godset-leder Jostein Flo førte til spekulasjoner om at han kunne være aktuell som assistenttrener i drammensklubben.

JOBBER MED RBK IGJEN: Foto: Scanpix
JOBBER MED RBK IGJEN: Foto: Scanpix Vis mer
image: Tørum skal jobbe med Rosenborg igjen
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media