Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tørum slakter stjernene

Etter Branns herjing med Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosenborg - Brann 1-3.

(Dagbladet.no): «Nå kan vi grine» og «Håpløsheten har et navn. Brann». Slik deppet bergensavisene etter at Brann tapte seriegullet til Rosenborg på eget gress 22. oktober.

I kveld fikk de sin oppreisning - selv om den kom en snau måned for seint.

- Mediekjøret har vært tøft. En skulle tro at vi hadde rykket ned fra eliteserien. Sik har vi følt mediepresset, og derfor var det viktig å reise seg med en god kamp mot Rosenborg. Jeg er veldig godt fornøyd med andre omgang, vi vant fullt fortjent. Jeg er også fornøyd med måten vi spilte fri Thorstein Helstad flere ganger, sier Mons Ivar Mjelde til bt.no.

Illsint Tørum

Etter 3-1 mot Rosenborg på Lerkendal har Brann fått en pangstart på Royal League. Og selv om det selvsagt er en mager trøst sammenlignet med gullet som glapp, og Rosenborg historisk sett har vunnet nesten alle de viktige kampene mot Brann, er nok følelsen av håpløshet forduftet. I hvert fall akkurat i kveld.

Den følelsen var i stedet overført til RBK-trener Knut Tørum - som ikke var nådig mot spillerne som har gått i bresjen for trønderne i høst.

- Den suksessen vi har hatt før med at ledertypene går foran og vinner duellene, manglet totalt i dag. Miika Koppinen, Vidar Riseth og Steffen Iversen var bare skygger av seg selv, sier Tørum til adressa.no.

FIKK KJEFT: Steffen Iversen var en av dem Knut Tørum var mest misfornøyd med etter 1-3-tapet for Brann. Foto: SCANPIX
FIKK KJEFT: Steffen Iversen var en av dem Knut Tørum var mest misfornøyd med etter 1-3-tapet for Brann. Foto: SCANPIX Vis mer

Og truer med benkesliting om ting ikke blir bedre. Mye bedre.

- Jeg må nesten høre med dem om de vil være med videre i Royal League, sier han.

Brann begynte svakt

Det er ikke mer enn et par dager siden Branns pinlige forestilling i Stavanger i siste serierunde, da det ble 0-5-tap for Viking.

Det så ikke ut som rødtrøyene hadde skjerpet seg nevneverdig de første 10 minuttene på Lerkendal. Etter bare fem minutter gjentok Øyvind Storflor bedriften fra seriefinalen, og banket inn 1-0 for seriemesterne.

Brann var på sin side knapt over midtbanen de første 10 minuttene - men var dødelig effektive da sjansen plutselig kom.

En livlig Thorstein Helstad tvang fram en corner, og islendingen Armann Smari Bjørnsson headet Erik Huseklepps utoverskrudde innlegg i mål fra fem meter.

Scoringen tente en gnist hos et fram til da tafatt Brann-lag. Plutselig spilte bergenserne seg til den ene kjempesjansen etter den andre - men det måtte en keepertabbe i Jørn Jamtfall-klassen til før Brann var i føringen.

image: Tørum slakter stjernene

Revansjerte seg

Erik Huseklepp slo et frispark nesten ute ved sidelinja som Alexander Lund Hansen presterte å slippe mellom beina sine og i mål. Huseklepp burde lagt på til 3-1 før pause, da han kom alene med keeper. Denne gangen fikk RBK-keeperen sin revansje da han reddet med en fin beinparade.

På overtid av første omgang steg dramatikken ytterligere: Petter Vaagen Moen skubbet bevisst til RBK-kaptein Vidar Riseth inne i feltet. Riseth reagerte naturligvis med sinne - og glemte et øyeblikk at han allerede hadde det gule kortet. Dermed måtte Riseth marsjere i garderoben noen sekunder før lagkameratene, mens Vaagan Moen fikk utnyttet situasjonen til det maksimale.

Branns 2-1-ledelse til pause var uansett meget fortjent.

Fortjent seier

Med én mann mindre hevet Rosenborg seg noe i 2. omgang, men fortsatt var Brann det klart beste laget. Thorstein Helstad fikk omgangens første sjanse da han ble spilt helt fri av Gashi, men igjen viste Lund Hansen at keepertabben ikke er betegnende for kapasiteten hans.

Håkon Opdal gjorde sitt beste for å hjelpe trønderne tilbake i kampen da han feilberegnet Saparas corner totalt, men ballen strøk over Miika Koppinens hode og ut over dødlinja.

Stort mer skapte ikke trønderne - og den siste halvtimen gjorde Brann som de ville.

Innbytter Kristian Ystaas, som har levd et liv i glemselen i hele år, fikk æren av å pirke inn 3-1 mellom beina på Lund Hansen drøye fem minutter før slutt.

Så fant TV Norge ut at kampen var slutt før den egentlig var det - og gikk til reklame.

<B>UTVIST:</B> På overtid i 1. omgang ble Vidar Riseth utvist etter en krangel med Petter Vaagan Moen. Det virket noe strengt.
<B>SINT:</B> Knut Tørum varsler en skikkelig alvorsprat med spillerne.
<B>SATTE SPIKER\'N:</B> Innbytter Kristian Ystaas punkterte kampen da han plasserte ballen mellom beina på RBK-keeper Alexander Lund Hansen drøye fem minutter før full tid. Med 3-1 fikk Brann en liten revansje for tapet mot RBK i seriefinalen 22. oktober.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!