Tosic: - Vi visste Ronaldo kom til å forlate oss

Var mett på engelsk suksess.

METT PÅ SUKSESS: Cristiano Ronaldo fortalte lagkameratene i Manchester United at han hadde utrettet sitt for klubben. Nå trengte han nye utfordringer.Foto: SCANPIX /  AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
METT PÅ SUKSESS: Cristiano Ronaldo fortalte lagkameratene i Manchester United at han hadde utrettet sitt for klubben. Nå trengte han nye utfordringer.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTEVis mer

|||(Dagbladet.no): På tross av at Sir Alex Ferguson det siste året blant annet har minnet Real Madrid om deres fortid som diktatoren Francos favorittlag, understreket at han «ikke ville ha solgt dem et virus» og kalt forhenværende klubbpresident Ramon Calderon for «en dinosaur», er det flere ting som tyder på at det nært forestående salget av Cristiano Ronaldo var et resultat av et kompromiss som ble spikret sammen allerede ifjor sommer.

Zoran Tosic innrømmer at overgangsbomben på 824 millioner kroner som slo ned i fotball-Europa forrige uke, slettes ikke kom som noen overraskelse på lagkameratene hans i Manchester United.

Ronaldo hadde nemlig gitt tydelig uttrykk for at han var stappmett på suksess i England etter å ha sopt med seg alt som er å vinne av både individuelle og kollektive utmerkelser siden han ankom som en hengslete og spedbygd 18-åring fra Sporting Lisboa i 2003.

Allerede før Champions League-finalen mot Barcelona, lot Ronaldo spillerkollegene få vite at det nærmet seg slutten på en seks år lang eventyrreise, som har formet ham fra å være uslepen diamant med overdrevent mange overstegsfinter til å bli en av de mest effektive og komplette spillerne i verden.

- Jeg snakket med ham. Han fortalte oss at han hadde gjort sitt her. Han hadde vunnet alle trofeer og utmerkelser som kunne vinnes i England, og han ønsket derfor å prøve noe nytt, sier Tosic i et intervju med The Guardian.

- Verdens beste

Den unge, serbiske kantspilleren er selv i en posisjon der hans egne muligheter til førstelagsspill ser vesentlig bedre ut med Cristiano Ronaldo mer eller mindre klar for Real Madrid, men han forventer at klubben kommer til å bla opp store summer for å finne flere erstattere for portugiseren.

- For å være ærlig, synes jeg Cristiano var den beste spilleren i klubben. Derfor vil det komme noen og fylle plassen hans, sier Tosic.

Samtidig antyder han at det kommer til å bli veldig vanskelig å erstatte Ronaldo. Tosic er nemlig trygg på at portugiseren kommer til å gjenerobre tronen som verdens beste spiller i Real Madrid - en trone som Lionel Messi er ventet å klatre opp på rundt årsskiftet.

- Jeg tror at han kommer til å etablere seg som den beste spilleren i verden igjen i Madrid. Folk mener at han ikke har vært best denne sesongen fordi han scoret 42 mål i fjor mot 25 i år. Han scoret 25 mål, og det er fortsatt ikke nok! sier Tosic, som altså mener at det stilles for store krav til mannen som innnehar tittelen som verdens beste inntil videre.

Enighet
Det siste hinderet som sto i veien for overgangen som vil bryte alle rekorder, skal nå være ryddet av veien. Selv om Cristiano Ronaldo forlengst virker å ha passert «point of no return» i forhold til Manchester United, skal det ha oppstått problemer i forbindelse med forhandlingen om personlige betingelser.

En ukelønn på over to millioner kroner etter skatt var angivelig ikke nok for Ronaldo og hans agent Jorge Mendes, som også vil ha en større del av de inntektene portugiseren tilfører klubben på markedssiden.

Ifølge Daily Mail tilbyr Real Madrid sine nyervelser å dele disse inntektene 50-50, men Mendes ønsket en fordeling på 60-40 i spillerens favør. Partene skal imidlertid ha kommet til enighet på dette punktet, noe som betyr at Ronaldo kan legge ytterligere 20-30 millioner kroner på toppen av en allerede astronomisk årsinntekt.

Daily Mail hevder dessuten at Ronaldo kan vente seg en årlig lønnsøkning på 25 prosent. Det betyr at han vil tjene over 300 millioner kroner i det siste året av en kontrakt på seks år.

PRATET MED RONALDO: Zoran Tosic fikk selv høre fra Cristiano Ronaldo at en overgang til Real Madrid var uunngåelig.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
PRATET MED RONALDO: Zoran Tosic fikk selv høre fra Cristiano Ronaldo at en overgang til Real Madrid var uunngåelig.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super Vis mer