Bergen  20170929.
Torgil Øwre Gjertsen blir gratulert etter 0-2 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og  Kristiansund på Brann Stadion.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170929. Torgil Øwre Gjertsen blir gratulert etter 0-2 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Kristiansund på Brann Stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Eliteserien 2017

Total Brann-kollaps

Brann ble ydmyket og latterligjort av Kristiansund i Bergen. Hjemmelaget gikk lutrygget av banen, mens publikum buet dem inn i garderoben.

  • Brann - Kristiansund 0-4 (0-2)

BERGEN (Dagbladet): Brann var storfavorittene før kveldens kamp. Når Eliteseriens nest beste hjemmelag møter seriens dårligste, så var oddsen lav for hjemmeseier. Brann har kun tapt èn hjemmekamp i år, mens Kristiansund kun har vunnet èn bortekamp i år.

Det så ikke ut som den dystre statistikken plaget bortelaget i kveld. Kristiansund fikk ekstra selvtillit etter forrige serierundes seier mot Stabæk. Hver kamp for de mørkeblå er nå en kamp for å unngå nedrykk.

Etter tre minutter lusker Benjamin Stokke seg bak et lite observant Brann-forsvar, og fra 11 meter smeller Kristiansund-spilleren ballen i nettet. Flott angrepsspill fra bortelaget, og desto dårligere forsvarsspill av Brann.

Ville ikke skylde på noen
I kveld var Branns to faste midtstoppere ute. Azar Karadas og Jonas Grønner var erstattere. De to temposvake spillerne, hadde ingen god kveld på Brann stadion. Trener Lars Arne Nilsen ville ikke skylde på manglende spillere.

Bergen  20170929.
Branns trener Lars Arne Nilsen i mixed zone etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og  Kristiansund på Brann Stadion.  0-4.


Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20170929. Branns trener Lars Arne Nilsen i mixed zone etter Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Kristiansund på Brann Stadion. 0-4. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Vi vinner som et lag og taper som et lag. Vi får en verst tenkelig start og må ta en sjanse for å komme inn i kampen. Vi slipper inn enkle mål, og Kristiansund vinner fortjent, sier han til MAX.

Brann-kaptein Azar Karadas hang med nebbet etter kampen.

- Dette var dårlig, og jeg må bare beklage. Det er ikke slik vi ønsker å fremstå. Jeg skjønner at vi ble buet i garderoben, sier Karadas til Dagbladet.

Dårlig kamp
De første 45 minuttene ble en kjedelig affære på Brann stadion. Det krydde av feilpasninger og ingen av lagene spilte god fotball. Brann som kjemper om en sølvplass, spilte sin dårligste omgang på veldig, veldig lenge på hjemmebane.

Kristiansund på sin side fulgte en slagplan om å ligge lavt, og komme på raske kontringer. Det fungerte helt greit, men sjansene uteble.

Vanvittig brasse
Men før lagene gikk til pause, fikk vi se et lite stykke magi fra bortelaget. Etter et langt innkast havnet ballen hos Daouda Bamba. Han dro til med et brassespark som smalt i tverrligger. Returen ble satt i mål av Torgil Gjertsen. Nok et nydelig mål av gjestene.

Brann ble pepet av banen ved halv tid. Det var nok uvant kost for bergenserne som knapt har tapt på hjemmebane de to siste årene.

Alt raknet - og folk gikk hjem
Etter pause raknet det fullstendig for Brann. 0-3 kom i det 65. minutt ved Benjamin Stokke. 0-4 kom noen minutter etterpå. Helt alene med keeper scorer Torgil Gjertsen igjen.

Da begynte hjemmepublikummet å forlate stadion... Og det var nok flere av brannspillerne som kunne tenkt seg det samme.

- Det er litt surrealistisk og utrolig deilig. Å gå fra å spille OBOS-liga for noen måneder siden, til å knuse Brann på Brann stadion, er deilig, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til MAX.

Kristiansund tok et byks bort fra nedrykksumpen, mens Brann rotet bort tre viktige poeng i kampen om sølvplassen. Bergenserne har to serietap på rad nå, og ser ut til å rotet seg inn i aldri så liten negativ spiral.

I kveld var det årsverste av bergenserne.

- Dette var moro
Kristiansund på sin side fikk en real dose selvtillit, som er livsnødvendig om de skal overleve i Eliteserien i år.

- Vi har hatt troen lenge. I dag leverer vi en kjempeprestasjon. Slik seire skal vi nyte, lære av og kanskje gjenta. Skal vi overleve i Eliteserien, er det slike kamper vi skal bruke som fasit. Dette var moro, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.