JUBEL: Europa har jublet, mens søramerikanske lag har blitt slått ut i tur og orden i sluttrundene i VM. Her jubler Khedira for matchvinnerscoringen sin til 3-2 sammen med Mertesacker. Uruguay fortviler. Foto: AP
JUBEL: Europa har jublet, mens søramerikanske lag har blitt slått ut i tur og orden i sluttrundene i VM. Her jubler Khedira for matchvinnerscoringen sin til 3-2 sammen med Mertesacker. Uruguay fortviler. Foto: APVis mer

Total europeisk VM-dominans

For andre VM på rad tar Europa alle medaljene i fotball-VM.

|||(Dagbladet): Jonas Gahr Støre var ute i VG tidlig i VM og mente den svake europeiske VM-innsatsen kunne skylde finanskrisa. Under mesterskapet har søramerikanske lag toppet diverse poengtabeller, men da alvoret satte inn var Europa nok en gang suverene.

Spania og Nederland skal slåss om gullet i morgen, mens Tyskland vant bronsemedaljene i kveld.

Dermed vinner Europa samtlige medaljer i to VM på rad. I 2006 tok tyskerne også bronse, den gang på hjemmebane, mens Italia slo Frankrike på straffer i finalen.

Ifølge NTB tapte ikke søramerikanske lag en eneste kamp mot lag fra andre kontinenter før aller siste kamp i gruppespillet. I finalerundene var det imidlertid helt motsatt, der tapte ikke europeiske lag en eneste kamp mot lag fra et annet kontinent.