Hvis topp fire ryker for Liverpool:

- Total fiasko

Liverpool og Jürgen Klopp (55) risikerer å havne utenfor topp fire i Premier League. - Da er det definitivt en fiaskosesong, sier daglig leder i Liverpool.no, Tore Hansen, til Dagbladet. Han peker også på en midtbanestjerne Klopp bør hente til Anfield.

BETENKT: Liverpool-manager Jürgen Klopp under 3-1-tapet mot Brentford. Foto: NTB
BETENKT: Liverpool-manager Jürgen Klopp under 3-1-tapet mot Brentford. Foto: NTB Vis mer
Publisert

«Det er krise i Liverpool», mente Viaplay-kommentator Sven Bisgaard Sundet da de rødkledde tapte 3-1 for Brentford i Premier League mandag kveld.

Av sesongens 17 første kamper i Premier League, har Liverpool bare vunnet åtte, mens fire har endt uavgjort, og fem med tap.

- Er det krise?

- Ser man på det store bildet, er vi i et generasjonsskifte. Vi har hatt fire-fem gode år, og det er stort sett det et lag klarer. Det har gått for tregt, og med tanke på å få inn forsterkninger, har vi gjort for lite på midtbanen. Vi trenger ikke å spekulere i hva det betyr, men Klopp har ofte ventet et år på den rette spilleren, svarer Tore Hansen til Dagbladet.

Han er daglig leder i den norske supporterklubben Liverpool.no, og følger naturligvis favorittlaget tett.

- Resultatet mot Brentford var skuffende, og det er fort at det blir bekmørkt, men det har egentlig vært tilsvarende fra sesongstarten. Så det er en rød tråd her. Det er ikke et enkeltstående resultat, tillegger Hansen.

Han mener Liverpool ikke har klart å fornye seg raskt nok, og kanskje har klubben vært for lojal mot enkelte spillere. Han peker også på flere skadeproblemer.

GJEVT MØTE: Tore Hansen i Liverpool.no fikk hilse på manager Jürgen Klopp. Foto: Privat
GJEVT MØTE: Tore Hansen i Liverpool.no fikk hilse på manager Jürgen Klopp. Foto: Privat Vis mer

- Total fiasko

Liverpool ligger i skrivende stund på 6. plass i Premier League. I kampen om topp fire har laget blant andre Newcastle, Manchester United og Tottenham foran seg på tabellen, mens Chelsea jakter bak. Det vil med andre ord trolig bli en heftig kamp om de fire øverste plassene denne sesongen, som gir billett til Champions League-spill.

- Hva tenker du om topp fire denne sesongen?

- Det blir heldigvis ikke avgjort i januar, men det er minimumsmålet. Det er fortsatt mulig, i tillegg til å komme langt i Champions League.

FORTVILER: Liverpool-angriperen Mohamed Salah etter tapet for Brentford. Foto: Reuters/John Sibley/NTB
FORTVILER: Liverpool-angriperen Mohamed Salah etter tapet for Brentford. Foto: Reuters/John Sibley/NTB Vis mer

- Hvordan vil du beskrive det om Liverpool ikke kommer topp fire?

- Da er det definitivt en fiaskosesong. Da må vi nesten vinne Champions League for å kunne si at det har vært en bra sesong, og det er ikke enkelt. Det vil helt klart være en total fiasko om vi ikke klarer topp fire.

Sky Sports-ekspert Jamie Carragher kan nesten ikke kjenne igjen de rødkledde.

- Jeg har knapt sett et «Klopp-lag» denne sesongen. Liverpool klarer ikke å takle motstanderens intensitet. Det minner meg om Arsène Wengers Arsenal, som gikk fra å være et slagkraftig og kjapt lag, til å bli et teknisk et. Defensivt er Liverpool et eneste stort rør, skriver den tidligere Liverpool-midtstopperen på Twitter.

Det er Hansen helt enig i. Han mener Liverpool blir litt for stillestående, og litt for halvhjertet.

- Vi blir litt for ofte løpt i senk. Både førsteomgangen mot Leicester, og andreomgangen mot Aston Villa, altså de to siste ligakampene før Brentford, blir vi løpt i senk. Det er veldig utypisk Liverpool, så det er noe som mangler der.

Håper på stjernekjøp

Borussia Dortmund-stjerna Jude Bellingham (19) er blant spillerne som kobles til Liverpool.

Hansen håper at de rødkledde kan sikre seg den engelske juvelen i løpet av sommerens overgangsvindu, men vet at konkurransen blir tøff. Real Madrid og Manchester City skal også være ute etter Erling Braut Haalands tidligere lagkamerat.

- Bellingham er ikke bare en bra spiller som har ti gode år foran seg, men han er akkurat den type spiller Liverpool trenger. Han er en boks-til-boks-spiller, og dette gjør ham utrolig interessant, sier Hansen.

Jan Åge Fjørtoft, som har relativt gode kilder inn i tysk fotball, skriver på Twitter at han har blitt fortalt at Dortmund vil akseptere bud på 120 millioner euro på Bellingham i sommer.

I norske kroner tilsvarer beløpet drøye 1,2 milliarder.

- Han blir en av verdens dyreste. Det er noen klubber i Europa vi ikke kan konkurrere mot økonomisk, men det virker ikke som at han går etter pengene, og heller tar sine egne valg. Det kan være en liten fordel for Liverpool, spår Hansen.

MEGET GOD: Borussia Dortmund-stjerna Jude Bellingham feirer scoring. Foto: REUTERS/Heiko Becker/NTB
MEGET GOD: Borussia Dortmund-stjerna Jude Bellingham feirer scoring. Foto: REUTERS/Heiko Becker/NTB Vis mer

Full tillit

Til tross for at vi trolig vet svaret, spør Dagbladet Hansen til slutt om Liverpool-fansen ennå har tillit til Klopp.

«Ja», lyder det kontant fra supporterlederen, før han fortsetter:

- Alle lag og managere gjør feil. Det gjør også Klopp, men det er ikke på bordet overhodet med store spørsmål rundt manageren.

Lørdag får Liverpool besøk av Wolverhampton i den tredje runden i FA Cupen. Sju dager seinere venter Brighton på bortebane i Premier League.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer