Coronasmittet i september - ikke til å kjenne igjen

Total kollaps etter corona

Aleksandr Bessmertnykh, som vant VM-sølv bak Martin Johnsrud Sundby i Seefeld, har ikke gått et eneste verdenscuprenn i vinter. I et russisk renn ble han slått med over seks minutter. Corona-alarmen lyser rødt, seks måneder etter at han ble smittet.

SLITER VOLDSOMT: Martin Johnsrud Sundby, Alexander Bessmertnykh (t.v.) og Ivo Niskanen vant gull, sølv og bronse på 15 km klassisk i Seefeld. Sundby har hatt en tung sesong, men enda verre har det vært for Bessmertnykh. Foto: Tore Meek / NTB
SLITER VOLDSOMT: Martin Johnsrud Sundby, Alexander Bessmertnykh (t.v.) og Ivo Niskanen vant gull, sølv og bronse på 15 km klassisk i Seefeld. Sundby har hatt en tung sesong, men enda verre har det vært for Bessmertnykh. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aleksandr Bessmertnykh var bare tre sekunder for seint ut til å stjele VM-gullet fra Martin Johnsrud Sundby på 15 kilometer klassisk i Seefeld i 2019.

Om Sundby har hatt en tung 2020/21-sesong, har den vært enda verre for Bessmertnykh.

Den stilfulle klassiskspesialisten har seks individuelle pallplasseringer i verdenscupen og totalt fire mesterskapsmedaljer på merittlista, men denne sesongen har ikke 34-åringen vært å se i verdenscupsirkuset i langrenn.

Dagbladet kontaktet derfor Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer for å få svar på hvor Bessmertnykh har blitt av og hva som har skjedd med den meritterte russeren.

Et halvt års plager med covid-19 viser seg å være årsaken. Ettervirkningene gir seg ikke.

- Bessmertnykh har slitt med coronaviruset og ikke kommet seg tilbake til sitt normale nivå av den grunn, opplyser Markus Cramer til Dagbladet.

- Når fikk han påvist smitte av covid-19?

- I september.

Mystisk kollaps

Cramers stjerneelev Sergej Ustjugov fikk påvist corona-smitte i slutten av november, men viste i Falun at han er tilbake i verdenstoppen, I hvert fall i sprintsammenheng.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer