Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Total svensk stillhet rundt Kalla: - Jeg håper det finnes respekt for personen

Landslagets største stjerne.

(Dagbladet): Charlotte Kalla droppet prøve-VM i Lahti og reiste i stedet hjem for å trene etter fiaskoen på hjemmebane i Falun og Stockholm i midten av februar.

Det ble storbråk i Sverige da Kalla, etter sjuendeplassen på tikilometeren, freste på SVT og TV 4 før hun ble geleidet gjennom resten av pressesonen.

Nå har den svenske landslagsledelsen bestemt at den svenske stjernen ikke skal snakke med noen før touren i Canada starter neste uke, skriver Expressen.

- Vi har bestemt at det beste for Charlotte er fortsatt fred og ro. Jeg skjønner at det er mange som er nysgjerrige på å snakke med henne, men samtidig håper jeg det finnes en respekt for personen Charlotte, sier landslagstrener Rikard Grip til avisen.

Turbulens I forbindelse med nedturen i Sverige uttalte dametrener Mattias Persson at Charlotte Kallla «kanskje ikke hadde det så bra i sjelen». Kalla freste mot uttalelsen, og Persson fikk kritikk fra alle hold etterpå

- Det var et veldig ladd og sterkt ordvalg. Han kunne sagt det på en annen måte så det ikke fikk så store konsekvenser. Det blir litt for mye og det er en måte en trener ikke bør uttale seg på. Det ble veldig feil, sier SVTs langrennsekspert Johanna Ojala til Dagbladet.
Rikard Grip avviser imidlertid at det er turbulensen i Sverige som er direkte årsak til at stjernen nå skjermes totalt fra media.

- Nei, det er mer et resultat av at det har vært høy belastning på Charlotte over veldig lang tid, sier han til Expressen.

- Det handler dels om en belastning rent fysisk med veldig mange konkurranser, og dels at Charlotte i rollen som vår største stjerne har gjort utrolig mange intervjuer i løpet av sesongen, sier landslagstreneren.

Nyttig pause Han forteller at første gang Kalla vil snakke med journalister blir dagen før første renn i Canada, altså mandag.

Samtidig mener Grip at den svenske stjernen har fått stort utbytte av å trene hjemme framfor å konkurrere i Lahti, og at hun har fått energi av å få være i fred.

- Det er min følelse at hun har hatt veldig godt av å bare få være Charlotte, og ikke en offentlig person, sier Rikard Grip.

Charlotte Kalla har i likhet med de fleste andre langrennssvensker stanget hodet i veggen mye denne sesongen. Kalla ligger fortsatt på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt, men har tilgode å lykkes ordentlig i et eneste renn denne sesongen.