Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Totalkollaps av nordmennene på siste skyting - Fourcade overlegen mester

Tarjei Bø og Erlend Bjøntegaard hadde sjansen til medalje, men bommet stygt på siste skyting.

SPRAKK: Tarjei Bø og Erlend Bjøntegaard etter jaktstarten hvor begge skjøt vekk medaljesjansen på siste skyting. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
SPRAKK: Tarjei Bø og Erlend Bjøntegaard etter jaktstarten hvor begge skjøt vekk medaljesjansen på siste skyting. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På forhånd var Martin Fourcade spådd å bli den store OL-kongen, men på sprinten fikk ikke skiskytterkongen det til å stemme og ble bare nummer åtte. På jaktstarten viste Fourcade seg fra sin vante side.

I vinden og kulda i Pyeongchang skjøt Martin Fourcade en runde på den første liggende skytingen, men så viste franskmannen seg frem.

Da alle andre bommet på nest siste skyting viste Fourcade sin klasse. Med fullt hus fikk han en stor luke ned til resten av feltet og hadde nesten to strafferunders forsprang før den siste skytingen.

Franskmannen viste frem stålnervene, skjøt perfekt og jublet til publikum da siste blinken falt ned. Med trikoloren i hendene showet Fourcade i mål og kunne feire sitt tredje olympiske gull.

Kollapset

Inn til siste stående var to nordmann fortsatt med i medaljekampen. Både Erlend Bjøntegaard og Tarjei Bø hadde sjansen til sølv og bronse, da seks mann kom likt inn til skyting og skulle gjøre opp om de to medaljene bak Fourcade.

Men de to nordmennene sprakk totalt på sitt siste standplassopphold. Tarjei Bø skjøt to bom, mens Erlend Bjøntegaard måtte se at tre blinker forble sorte. Dermed endte Bø som nummer fire, mens Bjøntegaard måtte ta til takke med en niendeplass.

Dermed var det tyske Benedikt Doll og Sebastian Samuelsson som med sine fulle hus gjorde opp om sølvet. Svenske Samuelsson, den yngste i feltet med sine 20 år, kjørte et realt Northug-rykk og viste Doll ryggen. Dermed ble det et meget overraskende svensk sølv.

Svensken, som gikk ut i rygg på Tarjei Bø som startnummer 14, skjøt kun en strafferunde i løpet og var for for første gang som senior på pallen.

God posisjon fra start

Live-published photos and videos via Shootitlive

Erlend Bjøntegaard gikk ut som nummer fem og fikk tidlig besøk av Martin Fourcade. Sammen gikk de seg helt frem til teten inn til første skyting. Der ble det en runde på Bjøntegaard. Med fulle hus på de to neste skytingene var Bjøntegaard igjen med der fremme, men som på sprinten ble det for mange bom når presset stod på som fullt for 27-åringen.

Tarjei Bø startet på en 13. plass, og med fullt hus etter de to liggende skytingene var han helt med i pallstriden. En runde på første stående gjorde at han ikke fikk ryggen til Martin Fourcade og på siste skyting ble det to bom på Bø.

Emil Hegle Svendsen var 45 sekunder bak og også på skuddhold til pallen fra start av jaktstarten. Men Svendsen skjøt seg bort fra teten med to bom på andre liggende skyting. Tilslutt ble han nummer 20.

Johannes Thingnes Bø hadde det dårligste utgangspunktet av de norske. Fra start hadde yngstebror Bø 1 minutt og 12 sekunder frem til Peiffer. Med to bom på den andre liggende skytingen var alt håp om en topplassering borte for Bø. I sterke vindkast ble det fire bom på første stående. Med totalt 6 strafferunder endte Thingnes Bø på 21. plass.

Neste gang skiskytterherrene skal i aksjon er på torsdag. Da står normaldistansen over 20 kilometer på programmet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!