Cristiano Ronaldo

Totalslakt

- Hvor dro han?

VIL VEKK: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB
VIL VEKK: Cristiano Ronaldo. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United – Brighton, klokka 15.00 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): Stemningen i Manchester United framstår som giftig bare to dager før første kamp i Premier League.

Laget åpner mot Brighton på Old Trafford søndag. Men fortsatt er det uklart hva som skjer med Cristiano Ronaldo (37).

Ingen eksperter er i tvil om at han vil bort. Det toppet seg søndag da han dro ti minutter før treningskampen mot Rayo Vallecano var slutt. Han spilte første omgang. Så ble han sett da han gikk mot parkeringsplassen utenfor Old Trafford.

Tidligere Aston Villa-angriper Gabriel Agbonlahor (35) totalslakter manøveren overfor talkSPORT i England. Den kommer på toppen av at den aldrende giganten ikke var med på sesongoppkjøringen i Asia, men befant seg i Portugal.

- Jeg ser at Erik ten Hag sier: «Ronaldo trenger masse trening og kamper, og er ikke i like god form som andre spillere.» Jeg lurer da på hva han gjorde i Portugal mens resten av laget var i Australia.

Agbonlahor fortsetter:

- Hva gjorde han? Og så forlater du kampen tidlig (sammen med andre spillere). Hva gjorde de? Gikk de og spiste lunsj. Det gir ingen fornuft.

MANN FRA FORTIDA: Cristiano Ronaldo virker fortapt. Foto: NTB
MANN FRA FORTIDA: Cristiano Ronaldo virker fortapt. Foto: NTB Vis mer

Ronaldo har ett år igjen av kontrakten, men er angivelig desperat etter å spille i Champions League. United er en fallen storhet og befinner seg utenfor det gode selskap.

Ronaldo skal ønske en siste triumf på den internasjonale scenen før han blir 40 år. Da snakker vi ikke om Europa League eller Conference League.

Men Agbonlahor mener det går over alle støvelskaft:

- Hvis du bare spiller første omgang, er det vanlig å dusje mens de andre gjør seg klare til å gå ut etter pause. I andre omgang vil du gå ut, se kampen og på lagkameratene dine. Du vil sitte på tribunen bak benken og se på, påpeker han.

- Hva er det du skynder deg hjem for?

Ten Hag har etterpå kalt hendelsen for «uakseptabel». United sier de ikke har noe ønske om å selge ikonet. Spørsmålet er også hvor mange beilere som står med åpne armer.

- Ronaldo vet nøyaktig hva han har gjort, sier Carlton Palmer, som har ei fortid i blant annet Leeds og Southampton.

- Han flytter grenser. Han har bestemt seg og vil ikke være der. Og du kan ikke la dette gå. Han møtte ikke opp til sesongoppkjøringen. De sa det var av «personlige grunner». Men dette handler ikke om det, mener Palmer.

TRØBBEL: Manager Erik ten Hag har fått mye å tenke på. Foto: NTB
TRØBBEL: Manager Erik ten Hag har fått mye å tenke på. Foto: NTB Vis mer

Så lenge Ronaldo er United-spiller, er spørsmålet hvordan ten Hag vil bruke ham. Et annet element dukket opp i går, da det ble kjent at Anthony Martial er skadet og uaktuell for Brighton-kampen.

Starter Ronaldo på benken foran stinn brakke på Old Trafford, vil det være enormt ydmykende.

Overgangsvinduet stenger 1. september. Det gjør at det fortsatt er en rømningsvei ut av klubben.

UTEBLE: Cristiano Ronaldo var ikke med til Norge da Manchester United møtte Atletico Madrid. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer