Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Totalslakter juryen: - Helt forferdelig

- De største medaljekandidatene ble satt ut av spill, sier Norges trener, Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

SURT: Jarl Magnus Riiber (bak til venstre) endte på den sure fjerdeplassen i dagens kombinertrenn. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
SURT: Jarl Magnus Riiber (bak til venstre) endte på den sure fjerdeplassen i dagens kombinertrenn. FOTO: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): De norske kombinertgutta hadde ikke dagen i OL i dag. Eric Frenzel fra Tyskland ble olympisk mester. På de neste plassene fulgte Akito Watabe (Japan) og Lukas Klapfer (Østerrike).

Jarl Magnus Riiber ble beste nordmann på fjerdeplass. Espen Andersen ble nummer ti, mens favorittene Jørgen Graabak og Jan Schmid endte på 18. plass og 25. plass.

Etterpå var det en svært oppgitt trener Bjørn Kåre Ingebrigtsen som møtte pressen. Han mente de norske sjansene ble ødelagt i hopprennet.

- Forferdelig

- Det er helt forferdelig at juryen setter den vindkorridoren som de gjør. Det bidrar til å sette to av medaljekandidatene (Graabak og Schmid) ut av spill i hopprennet. Det er det kjedeligste jeg har vært med på. Det er slett arbeid, raser treneren.

Han fortsetter:

- De setter vindkorridoren altfor åpen, sånn at de tillater dem på slutten å hoppe med for lav fart, uten at det er oppdrift i det hele tatt i bakken. De er sjanseløse til å nå de lengdene de må for å være med og leke.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Graabak og Schmid landet på henholdsvis 90 og 88 meter. Bestemann i hopprennet, østerrikeren Franz-Josef Rehrl, hoppet 112 meter. Dermed var begge de to nordmennene i realiteten sjanseløse før langrennet.

De var over to og et halvt minutt bak. Schmid og Graabak ligger på henholdsvis andre- og tredjeplass i verdenscupen.

- Juryen burde hatt en smalere vindkorridor på slutten der. Du ser nesten aldri at de ofrer to-tre av de største medaljekandidatene og bare sender dem ut. Det er sjelden du har sett før, sier Ingebrigtsen.

Aking og isdans

Etter hopprennet uttalte Jørgen Graabak at OL-byen Pyeongchang egner seg best til aking og isdans.

OPPGITT: Trener Bjørn Kåre Ingebrigtsen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPGITT: Trener Bjørn Kåre Ingebrigtsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- OL er der det er, og det må vi bare forholde oss til, påpeker Ingebrigtsen, som tok opp irritasjonen med juryen.

- Graabak og Schmid hadde de dårligste forholdene. Det hjelper ingen at det er oppdrift på 109 meter når du lander på 88 meter, påpeker treneren.

Han oppsummerer dagen slik:

- Det var en kjempebra konkurranse av Jarl. Han gjorde et godt skihopp, men et litt for dårlig langrenn. Jeg er også veldig godt fornøyd med Espen, som hevet seg i hoppinga.

Ferdig

Til Eurosport sier Riiber:

- Det var egentlig sykt gøy å gå, helt til sisterunden. Da var jeg ferdig. Det siste støtet til Frenzel tok på fælt. Det var fryktelig tungt. Hadde jeg hatt 15 sekunder til kunne jeg gått litt hardere fra start.

- Jeg følte meg såpass bra. Frenzel og Akito og i toppform, da går de fort. Jeg syntes jeg holdt bra. Hadde jeg hatt bedre tid på dem i dag, tror jeg det kunne gått helt inn. Jeg må bare skjerpe meg til storbakkerennet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!