Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Totalslaktes etter pinlig opptreden: - Det er patetisk

Touré får kritikk av ekspertene etter Citys semifinaletap.

FÅR KRITIKK: Yaya Touré var nærmest konstant på etterskudd i oppgjøret mot Real Madrid og Marcelo. Foto: Scanpix
FÅR KRITIKK: Yaya Touré var nærmest konstant på etterskudd i oppgjøret mot Real Madrid og Marcelo. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter å ha stått over Manchester Citys to siste kamper med skade, var den ivorianske kraftpluggen Yaya Touré tilbake fra start i Champions League-semifinalen mot Real Madrid i går kveld.

32-åringen har tidligere hevdet at hudfargen hans gjør at han ikke får den anerkjennelsen han fortjener, men mot Cristiano Ronaldo og resten av det spanske storlaget var Touré aldri i nærheten av å prestere på toppnivå. Den begredelige innsatsen får Islands svenske suksesstrener Lars Lagerbäck til å reagere sterkt.

- Det er noe av det mest patetiske jeg har sett av ham, sier Lagerbäck på jobb for TV 3.

Frustrert de Bruyne City-manager Manuel Pellegrini mønstret en 4-2-3-1-formasjon med Touré i rommet bak spissen Sergio Agüero. Det førte til at den argentinske angriperen ble fullstendig isolert, ettersom Touré ikke evnet å støtte ham verken med pasninger eller løp rundt ham.

Mot slutten av første omgang kunne man også se det belgiske esset Kevin de Bruyne slå ut med armene mot Touré etter at han gikk i et helhjertet press på Real Madrids banehalvdel bare for å bli utspilt på grunn av lagkameratens manglende vilje til å følge opp.

Touré fikk likevel entre banen igjen etter pause, noe Lagerbäck ikke forstår. Han ville aldri gitt ham en ny sjanse.

- Absolutt ikke. På dette nivået er det noe av det mest patetiske jeg har sett ham gjøre, i alle fall i andre omgang. Vi så på ham ganske tidlig at det ikke var noen maks innsats, sier Lagerbäck.

- Som en pensjonist I Norge fulgte Viasat-ekspert Rune Bratseth oppgjøret fra kanalens studio. Den tidligere stopperbautaen hadde ikke mye til overs for Tourés opptreden, han heller.

I pausen serverte Bratseth denne lite flatterende karakteristikken:

- Han ser ut som en pensjonist.

Så gjestår det å se om Touré fortsatt er i klubben når neste sesong sparkes i gang. Påtroppende trener Pep Guardiola kan i alle fall ikke ha blitt særlig imponert over det han så i går.

Real Madrid vant oppgjøret 1-0 og møter byrival Atlético i finalen i Milano 28. mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!